Ünlü şirket banka kuruyor! BDDK’ya başvuru yaptı

Ünlü şirket banka kuruyor! BDDK’ya başvuru yaptı

Türkiye’nin ünlü şirketi banka kurma kararı aldı. BDDK’ya konuya ilişkin açıklama yaptı.

Katılımevim, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na (BDDK) yaptığı başvuruyla yeni bir katılım bankası kurma sürecini başlattı. Türkiye'nin tarım, sanayi ve savunma gibi stratejik sektörlerine finansman desteği sağlayacak olan yeni banka, finansal erişimi artırmayı hedefliyor.

650x344-katilimevim-birevimin-yuzde-55-ortaklik-payini-satin-aldi-1718174565208.webp

Yenilikçi finans çözümleri ile bilinen Katılımevim, sektöre dinamizm katmayı amaçlıyor. Katılımevim Tasarruf Finansman A.Ş., Türkiye'nin tasarruf finansman sektöründeki önemli oyuncularından biri olarak, BDDK'ya başvurarak yeni bir katılım bankası kurma sürecini tamamladı.

18821340-1200x675.webp

"YENİ BİR SOLUK GETİRMEYİ HEDEFLİYORUZ "

Yeni banka, tarım, hayvancılık, sanayi, savunma sanayi ve madencilik gibi stratejik sektörlerin finansman ihtiyaçlarını karşılamayı planlıyor. Bu adım, ülkenin finansal ekosistemine yenilik getirmeyi ve finansal erişimi artırmak için olduğu ifade ediliyor.

Katılımevim Genel Müdürü Ahmet Özcan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Şirket olarak kurulduğumuz günden bu yana hem sektörümüze hem de ülkemize katkı sağlayacak projeleri hayata geçirdik. Bankacılık alanında da faaliyet gösterecek olmaktan büyük bir gurur duyuyoruz. Tasarruf finansman sektöründeki tecrübelerimizi ve referanslarımızı kullanarak, katılım bankacılığına yeni bir soluk getirmeyi hedefliyoruz.” dedi.

650x344-katilimevim-birevimin-yuzde-55-ortaklik-payini-satin-aldi-1718174565208.webp

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.