Ünlü tavuk markasında bakteri tespit edildi: Marketlerden apar topar toplatılıyor

Ünlü tavuk markasında bakteri tespit edildi: Marketlerden apar topar toplatılıyor

Zincir marketlerde satışa sunulan ünlü bir markaya ait tavuk şinitzel ürünü zararlı bakteri tespit edilmesi nedeniyle toplatılıyor.

Türkiye’de ve Dünya’da zincir marketlerin raflarını süsleyen bir ürün hakkında daha toplatma kararı çıktı.

66.jpg

Kamu Son Haber’in edindiği bilgiye göre Dünyaca ünlü BARD markasına hazır ait tavuk şinitzel ürününde listeriya bakterisi tespit edildi. Şirketten konuya ilişkin yapılan açıklamada son kullanma tarihi 30.07.2024, 31.07.2024, 08.01.2024 ve 08.04.2024 olan 155g'lık paketler halinde satışa sunulan ürünlerde insan sağlığı için zararlı olan listeriya bakterisi belirlendiği ve ürünlerin derhal satıştan kaldırılarak tüm satış ve marketlerden toplatılmasına karar verildiği açıklandı.

Müşterilerin, ürünleri fatura olmaksızın satış noktalarına teslim etmesi halinde satın alma ücretlerinin iade edileceği öğrenildi.

LİSTERİYA BAKTERİSİ VE ZARARLARI

Listeria enfeksiyonları, kontamine gıdaların tüketilmesinden sonra bulantı, kusma veya ishal gibi belirtilere neden olabilir ve bu semptomlar, uzun bir kuluçka dönemi (bazen 3 haftadan fazla) sonrasında grip benzeri belirtilerle de ortaya çıkabilir. Özellikle hamile kadınlar, küçük çocuklar ve bağışıklık sistemi zayıf kişiler bu enfeksiyondan büyük risk altındadır. Bu belirtilerden herhangi biri görülürse, hemen aile hekiminize başvurmanız önemlidir.

Listeriosis, sağlıklı bireylerde genellikle zararsızdır veya hafif semptomlarla atlatılır. Ancak, yüksek miktarda patojen yutulursa ateş ve ishal gibi belirtiler ortaya çıkabilir. Bağışıklık sistemi zayıf olan kişiler, örneğin küçük çocuklar, yeni ameliyat geçirenler, AIDS veya kanser hastaları ve diyabetliler, bu enfeksiyondan ciddi şekilde etkilenebilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.