Ünlü teknoloji şirketinden flaş karar ‘Çalışanlarını apar topar işten çıkarttı’

Ünlü teknoloji şirketinden flaş karar ‘Çalışanlarını apar topar işten çıkarttı’

Ünlü teknoloji şirketi aldığı karar ile birlikte çalışanlarını işten çıkartıyor.

Dünya çapında tanınan teknoloji devi Ubisoft, Toronto'daki stüdyosunda bazı çalışanlarını işten çıkarma kararı aldı. Bu karar, özellikle Assassin’s Creed, Prince of Persia ve FarCry gibi popüler oyun serilerinin yapımcısı olan şirketin, yakın zamanda çıkarılacak önemli yapımlar için çalışanlarının azaltılmasını içeriyordu.

Ubisoft'un Toronto stüdyosundaki 33 çalışanının işine son verilmesi, özellikle Prince of Persia: Sands of Time oyununun yeniden yapımı üzerinde çalışan birimleri etkilediği belirtildi. Şirket, bu işten çıkarmaların oyun geliştirme süreçlerini olumsuz etkilemeyeceğini belirtti.

ubisoft-kanada.jpg

Oyun sektörü, COVID-19 pandemisi döneminde büyük bir büyüme yaşarken, sonrasında normalleşme süreciyle birlikte bazı büyük şirketler işten çıkarma politikalarını uygulayarak çalışanlarını işten çıkarmaya başladı. Ubisoft da bu dalgaya dahil olan şirketlerden biri oldu.

İŞTEN ÇIKARMALAR DEVAM EDECEK

Ubisoft'un yanı sıra Microsoft, Take Two ve Square Enix gibi büyük şirketler de pandeminin ardında benzer adımlar attı. Bu teknoloji şirketleri birçok çalışanlarını işten çıkarmış veya stüdyolarını kapatmışlardı. Gelecekte de benzer işten çıkarma hamlelerinin sektör genelinde devam etmesi beklendiği aktarıldı.

thumbs-b-c-194f3fc7ae0ceed93219a23d4e3b6b46.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.