Ünlü Türk mobilya devi iflas etti! Ekonomik krizle başa çıkamadı

Ünlü Türk mobilya devi iflas etti! Ekonomik krizle başa çıkamadı

Artan enflasyon, yaşanan ekonomik kriz nedeniyle şirketler ekonomik darboğaza sıkışıp kalıyor. Ekonomik darboğazdan geçemeyerek iflas eden şirketlere bir yenisi daha eklendi.

İnegöl'de ekonomik zorluklar yaşayan bir firmanın iflasına karar verildi. İnegöl İcra Dairesi, basit tasfiye sürecinde alacaklıları davet etti. Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, My Home Koltuk Mobilya Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'nin 15 Mayıs itibariyle iflasına karar verdi.

226-ertugrulgazi-mobilyacilar-caddesi-e58e8a57-a8f5-4642-9956-51e175d55dfb.jpg

EKONOMİK KRİZ SONUNU GETİRDİ

Şirket, mali sıkıntılar nedeniyle zarara uğramış ve konkordato ilan etmişti. Mahkemenin kararı sonrasında, olası gelir-gider dengesizliklerini önlemek amacıyla alacaklılar için ilan yayımlandı. Mal ve hakların tespitine yönelik tutulan defterle paylaşımın basit bir şekilde yapılması planlandı ve alacaklılardan bildirimde bulunmaları istendi.

İnegöl İcra Dairesi'nin yayınladığı basit tasfiye ilanında şu ifadelere yer verildi: "My Home Koltuk Mobilya Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'nin (Vergi Numarası: 6270902665) 15/05/2024 tarihi saat 14:13 itibariyle iflasına, iflasın aynı gün ve saatte açılmasına karar verilmiştir. Bu sebeple alacaklıların, bu ilan tarihinden itibaren otuz gün içinde alacaklarını ve iddialarını bildirmeleri gerekmektedir. Bu süre zarfında alacaklılardan birinin, masrafları peşin ödemesi şartıyla, tasfiyenin adi şekilde yapılmasını talep edebileceği, İİK 218. maddesi gereğince ilan olunur."

whatsapp-image-2024-05-26-at-11-19-24.jpeg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.