Üreticilerin eline geçecek yaş çay bedeli belli oldu! Tarım ve Orman Bakanlığı duyurdu

Üreticilerin eline geçecek yaş çay bedeli belli oldu! Tarım ve Orman Bakanlığı duyurdu

Yaş çay alım fiyatları belli oldu. Tarım ve Orman Bakanlığı, sosyal medya hesabından kilogram başına fiyatı ve verilecek desteği paylaştı.

Çay üreticilerinin merakla beklediği haber geldi. Hemen hemen her sofraya giren çayın taze yapraklarına ödenecek bedel ortaya çıktı.

Sofraların en sevdiği içeceklerden olan çay, demlenmeden önce bin bir emekle sofralara geliyor. Çay üreticilerinin elleriyle topladığı çay yaprakları hazırlanıp kurutularak demlenmeye hazır hale getiriliyor. Üretici, emek vererek ekip yetiştirdiği yaş çay bedelini merakla bekliyordu. 2024 yılının yaş çay bedeli Bakanlık sonunda belirlendi.

077.jpg

DESTEK BEDELİ İLE AÇIKLANDI

Üreticileri ilgilendiren yeni haber geldi. Tarım ve Orman Bakanlığı yaş çay alım fiyatlarını açıkladı. 2024 yılının yaş çay alım fiyatları kilogram başına 17 TL oldu. Üreticilere verilecek destek ise kilogram başına 2 TL olarak belirlendi. Böylece üreticinin eline kilogram başına 19 TL geçeceği duyuruldu.

Bakanlığın sosyal medya hesabından duyurulan yaş çay fiyatları üreticinin merakını giderdi.

ay.jpg

ÇİFTÇİLERE DESTEK AÇIKLANMIŞTI

Geçtiğimiz ay çiftçiler için verilen destekleri hesaplara yatıran Tarım ve Orman Bakanlığı, detayları sosyal medya hesabı üzerinden paylaşmıştı. Toplam 6 çiftçi desteğini paylaşan Bakanlık, hesaplara aktarılan toplam ödeneğin 4 milyar 435 milyon 821 bin lira olduğunun altını çizmişti.

Destekler kapsamında buzağı, hayvan gen kaynakları, çiğ süt, sertifikalı tohum üretim, lisanslı depoculuk ve düve alım desteği yer almıştı.

Destekler arasında en fazla bütçe, 3 milyar 344 milyon 15 bin TL ile buzağı desteğine ayrılmıştı.

Ödemeler 26 Nisan 2024 tarihinde çiftçilerin hesabına geçmeye başlamıştı. T.C. kimlik numaralarının son hanelerine göre yapılan ödemeler, 26 Nisan dışında 3 Mayıs ve 10 Mayıs tarihlerinde hesaplara geçti.

gmfgficxcaaj87.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.