Üreticiye 3 milyon 122 bin TL'lik gübre desteği

Üreticiye 3 milyon 122 bin TL'lik gübre desteği

Manisa Büyükşehir Belediyesi il genelinde 4 bin 213 üreticiye 3 milyon 122 bin TL değerinde gübre desteğinde bulundu.

Üreticiye 3 milyon 122 bin TL'lik gübre desteği

İHA’da yer alan bilgilere göre, Manisalı üreticilerin yüzleri gübre desteği ile gülerken projeden çiftçi kayıt siteminde kayıtlı 30 dönüm altında arazi varlığına sahip ve tek yıllık bitkiler ve yem bitkisi üreten küçük üreticiler yararlandı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, 17 ilçede üreticilere gübre desteğinde bulundu. Çiftçi kayıt siteminde kayıtlı 30 dönüm altında arazi varlığına sahip ve tek yıllık bitkiler ve yem bitkisi üreten küçük üreticiler projeden faydalandı. Projede ana amaç olarak özellikle buğday, arpa, çavdar, nohut, fasulye, sebzeler gibi temel gıda maddeleri ve hayvancılık için yem bitkileri ile diğer tek yıllık bitki yetiştiriciliği yapan nispeten alım gücü düşük olan küçük aile işletmelerinin üretimlerine destek olmak hedeflendi.

Buna ilaveten temel gıda maddeleri üretimine ve arzına da katkı sağlamak amaçlandı. Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin yüzde 75 hibe desteği ile 291 ton gübre dağıtılırken; 3 milyon 122 bin liralık bedelle temin edilen yüzde 33 azotlu nitropower gübreler, üreticilerin tabiriyle ‘üretim alanlarına ilaç gibi geldi’.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.