Malzemeler:
- 2,5 su bardağı rendelenmiş havuç
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 3 adet büyük boy yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ (tercihen ayçiçek yağı)
- 2 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Yarım çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi (isteğe bağlı)
- Yarım çay kaşığı tuz
- Yarım su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık (isteğe bağlı)
- Yarım su bardağı kuş üzümü veya kuru kayısı (isteğe bağlı)
Kreması için:
- 200 gram labne peyniri
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1/2 su bardağı tereyağı, oda sıcaklığında
- 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
Yapılışı:
- Fırını 180 dereceye (termostat ayarlı) ısıtın. Kek kalıbınızı yağlayın veya yağlı kağıt serin.
- Büyük bir karıştırma kabında yumurtaları ve şekeri iyice çırpın. Sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin.
- Ayrı bir kapta un, kabartma tozu, karbonat, tarçın, muskat cevizi (varsa) ve tuzu karıştırın.
- Yumurtalı karışıma un karışımını ekleyin. Karışımı homojen olana kadar karıştırın.
- Rendelenmiş havuçları, ceviz veya fındık, kuş üzümü veya kuru kayısıyı ekleyin. İyice karıştırın.
- Hazırladığınız karışımı yağladığınız veya yağlı kağıt serdiğiniz kek kalıbına dökün.
- Önceden ısıttığınız fırında 45-50 dakika kadar pişirin. Kürdan testi yaparak pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
- Kek fırındayken, kreması için labne peyniri, pudra şekerini, tereyağını ve vanilyayı bir kapta krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpın.
- Kek fırından çıkınca, tamamen soğuyana kadar bekletin. Ardından keki servis tabağına alın ve üzerine hazırladığınız kremayı sürün.
- Dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun!
İlgili Haberler