Ramazan ayında Türk mutfağının sevilen tatlılarından biri olarak güllaç ön plana çıkıyor. Yapımının kolay olması ve lezzetin eşsiz olması sebebiyle özellikle ramazan ayında sıklıkla tüketiliyor.
DÜNYANIN EN KOLAY GÜLLACI
Tencerede sütü ve şekeri birlikte ısıtarak başlayalım. Ardından bir kase yardımıyla, güllaç yapraklarını dolma yapar gibi, kase alarak orta kısmına iç harcını dolduralım. iç harcı olarak ceviz ya da fıstık fındık kullanabilirsiniz. ardından bu şekilde kaç adet daha güllaç kapattıktan sonra güllaçları borcama alarak üzerine hazırladığınız sütü dökebilirsiniz.
Yemek influence sırları arasında çok popüler olan bu tarif. Son dönemlerde en popüler güllaç tarifi olarak ön plana çıkıyor.
İlgili Haberler