Malzemeler:
- 200 gram ladyfinger bisküvi
- 250 gram mascarpone peyniri
- 3 büyük boy yumurta (oda sıcaklığında)
- 100 gram toz şeker
- 1 su bardağı güçlü kahve
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 çay kaşığı vanilya özü veya vanilya şekeri
- Bir tutam tuz
- Bir tutam tarçın (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- Öncelikle mascarpone peyniri bir karıştırma kabına alın. İyice pürüzsüz olana kadar mikserle veya spatula ile karıştırın.
- Başka bir kabın içinde yumurtaları ve toz şekeri mikserle köpürene kadar çırpın. Yumurtalar köpük köpük olduğunda içine vanilya özü veya vanilya şekeri ekleyin.
- Yumurta karışımını mascarpone peynirinin içine yavaşça ekleyerek spatula ile karıştırın. Pürüzsüz bir karışım elde edene kadar karıştırmaya devam edin.
- Güçlü kahveyi bir kaba alın. Eğer isterseniz içine bir tutam tarçın ekleyebilirsiniz, bu lezzete hoş bir aroma katacaktır.
- Ladyfinger bisküvileri tek tek kahveye batırıp, bir dikdörtgen veya kare borcamın tabanına dizin.
- Üzerine hazırladığınız peynirli karışımın yarısını yayın. Daha sonra tekrar bir kat bisküvi dizin ve kalan peynirli karışımı üzerine yayın.
- Borcamın üzerini streç film veya alüminyum folyo ile örtün ve en az 4 saat, tercihen bir gece buzdolabında dinlendirin.
- Tiramisu dinlendikten sonra üzerine kakao serpip dilimleyerek servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun!
İlgili Haberler