Çay demleme sanatı, incelikleri ve püf noktaları ile doludur ve çay uzmanı Jake McMullon, bu konuda pek çok kişinin gözden kaçırdığı önemli detayları paylaşıyor. McMullon'a göre, çayın demlenme sürecinde kapak kullanımı ısıyı koruyarak çay yapraklarının tam olarak açılmasını ve böylece tatların daha iyi ortaya çıkmasını sağlıyor.
Ayrıca demleme esnasında çay poşetinin hafifçe karıştırılması çayın aromasının daha yoğun bir şekilde suya geçmesine katkıda bulunuyor. Çayın demlenme süresi ise kişisel tercihlere ve arzu edilen çayın kuvvetine göre değişkenlik gösteriyor ancak McMullon, siyah çay için ideal sürenin dört dakika olduğunu belirtiyor ve fazla bekletmenin istenmeyen acılığa yol açabileceğini vurguladı.
Çayın lezzetinde suyun sıcaklığının da kritik bir rol oynadığını ifade eden McMullon, ideal demleme sıcaklığının genellikle 95-98C aralığında olduğunu belirtti. Uzman, çayın lezzetini maksimize etmek için doğru kupanın seçilmesinin önemine dikkat çekti, cam ve porselen kupaların pürüzsüz, gözeneksiz ve dayanıklı yapıları sayesinde çayın doğal lezzetini bozmadığını, kalın kupaların ısıyı daha uzun süre muhafaza ederken, ince fincanların ısıyı daha çabuk kaybettiğini belirtti. McMullon, kupanın kullanımdan önce çayın sıcaklığına yakın bir dereceye ısıtılmasının demleme sırasında sıcaklığın korunmasına yardımcı olacağını ekliyor.