Mutfakta işinizi kolaylaştıracak 10 pratik bilgi! Neden daha önce düşünemedim diyeceksiniz

Mutfakta işinizi kolaylaştıracak 10 pratik bilgi! Neden daha önce düşünemedim diyeceksiniz

Daha önce hiç duymadığınız bu 10 pratik bilgi sayesinde artık mutfakta işiniz çok kolaylaşacak.

Mutfakta vakit geçirmek, bazıları için keyifli olurken bazıları için ise işkence olabiliyor. Ancak daha önce hiç duymadığınız bu 10 pratik bilgi sayesinde artık mutfakta işiniz çok kolaylaşacak. Bu bilgiler size mutfakta hemn zaman kazandıracak hem de büyük kolaylık sağlayacak. İşte mutfakla alakalı bilmeniz gereken 10 pratik bilgi...

MUTFAKLA ALAKALI BİLMENİZ GEREKEN 10 PRATİK BİLGİ

  • Haşlanmış yumurtaları soymak için:

Yumurta kaynatırken suya soda ya da sirke eklerseniz, yumurta kabuklarının içine nüfuz ettiği için daha kolay soyulur.

  • Yumuşak peynirleri rendelemek için:

Yumuşak peynirleri rendelemek için önce peyniri yarım saat dondurucuda bekletin. Peynir sertleştikten sonra kolay rendelenir böylece peynir rendeye yapışmaz.

  • Soğanı doğrarken gözyaşına boğulmamak için:

Soğanı doğrarken ağlamamak için soğanları kesmeden önce 30 dakika dondurucuya koyun. Bu şekilde soğanı doğramadan önce sertleştirmiş olursunuz. Ancak bu şekilde soğanı salatalarda kullanmayın çünkü soğanın tazeliğini kaybeder.

  • Pişmiş ürünleri doğru şekilde ısıtmak için:

Pizzayı veya diğer pişmiş yemekleri mikrodalgada ısıtırken, yanına bir bardak su koyarak nem ekleyin. Bu yemeğin kurumasını önler.

  • Yeşillikleri taze tutmak için:

Yeşillikleri bir buz kalıbına koyup su ile doldurarak dondurun. Bu yöntemle yeşilliklerin içindeki vitaminleri korumuş olursunuz.

  • Yemeğin fazla yağından kurtulmak için:

Eğer yaptığınız yemek çok fazla yağlı olduysa, bir çift buz küpünü havlu kağıda sararak yemeğin üzerinde gezdirmeniz yeterli olacaktır.

  • Tohumları sebzelerden kolay ayıklamak için:

Kabakların ve salatalıkların tohumlarını hızlıca ayırmak için dondurma kaşığını kullanın.

  • Doğrama tahtasını doğru temizlemek için:

Doğrama tahtalarındaki kokuları ve yiyecek kalıntılarını çıkarmak sofra tuzuyla ovun 10-15 dakika bekletin. Sonrasında tahtayı yarım limon ile temizleyin ve kurumaya bırakın.

  • Tencereleri doğru temizlemek için:

Tencerelerin zamanla paslanmasını önlemek için sofra tuzu kullanın.

  • Tahta kaşıkları hayata döndürmek için:

Tahta kaşıkları suda kaynatıp güneşte kurutun.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.