Çileğin 1 günde çürümesini engelleyen tek yöntem! Meğer bu kadar basitmiş

Çileğin 1 günde çürümesini engelleyen tek yöntem! Meğer bu kadar basitmiş

Havaların ısınması ve baharın gelmesiyle birlikte çilekler Pazarlarda, manavlarda ve market raflarında yerlerini aldı.

Rengi, kokusu ve lezzetiyle yazın vazgeçilmez meyvesi olan çilek, salatada, tatlılarda, ve tek başına birçok kişinin vazgeçilmez meyvesi olarak yerini koruyor.

Lezzeti,kokusu ve tadı dışında sağlığa olan faydalarıyla da bilinen çilek maalesef 1 gün içerisinde çürümeye başlıyor.

1 gün içinde çileğin çürümesini önleyen tek yöntem ise alınan çilekleri bir kaba koymak ve üzerini kağıt havlu sererek buzdolabına koymak. Bu yöntemi yaparken de çileklerin üst üste gelmemesine özen gösterin.

Ve bir diğer en etkili yöntem olarak ise çilekleri sirkeli suda yıkamak. Sirkeli suda yıkanan çilekler bakteri ve mantarlarından ayrılacağı için bozulma süreside uzayacaktır.

ÇİLEĞİN FAYDALARI

  • Fitokimyasal Kaynağı
  • Folat Kaynağı
  • Antosiyanin İçerir
  • Doğal Bir Antimikrobiyal
  • Beyin Sağlığını Destekler
  • Bağışıklık Sistemini Güçlendirir
  • Kalp Sağlığını Korur
  • Enflamasyonu Azaltır
  • Kan Şekerini Dengelemeye Yardımcı Olur
  • İyi Bir Lif Kaynağı

ÇİLEK YAPRAĞININ FAYDALARI

  • ntioksidan ve antimikrobiyal (mikroplara karşı) özellik gösterir. Bu özelliği ile çilek yaprakları kalp sağlığını destekler, kan şekerini düzenler ve bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıkların oluşmasını önler.
  • C vitamini içeriği ile bağışıklık sistemini destekler, hastalıklara karşı vücudu savunur ve vücutta oluşan yaraların iyileşmesini hızlandırır.
  • Sahip olduğu antosiyanin maddeler kolesterol seviyesini dengeleyerek kalp ve damar sağlığını korur. Vücuttaki hücre hasarını engelleyerek kanser hücrelerinin oluşmasını önler.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.