Vatandaşın cebinden 170 bin lira maaş alıyorlar ama yerlerinde yoklar ‘Erdoğan ‘hakkımı helal etmiyorum’ demişti’

Vatandaşın cebinden 170 bin lira maaş alıyorlar ama yerlerinde yoklar ‘Erdoğan ‘hakkımı helal etmiyorum’ demişti’

AK Parti cephesi ikinciliğin nedenleri araştırmaya devam ederken partili vekiller arasında yeni bir gündem konusu belirlendi.

31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti cephesi ikinciliğin nedenleri araştırmaya devam ediyor. AK Partili vekiller arasında yeni bir gündem konusu belirlendi. Genel kurula gelmeyen milletvekillerin, bu ay 170 bin lira maaş alıyor. Fakat AK Partili 100'e yakın vekilin meclise beklenilen katılımı sağlamadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz sene 'hakkımı helal etmiyorum' şeklinde eleştiride bulunmuştu. Bu vekiller için yakın zamanda yeni bir uyarı yapılması gündemde.

31 Mart yerel seçimlerindeki oy kaybının sebeplerini araştıran AK Parti, bir yandan da teşkilatın verimliliğini artırmak amacıyla çeşitli çalışmalara başladı. Bu kapsamda AK Parti kurmayları, milletvekillerinin TBMM performans faaliyet raporunu çıkardı.

PARTİ HAREKETE GEÇTİ

Türkiye Gazetesi'nin aktardığı bilgiye göre, 100’e yakın milletvekilinin yasama faaliyetlerinde aktif rol almadığı belirlendi. Parti yönetiminin milletvekillerine bu konuda uyarılarda bulunduğu ve yasama faaliyetlerinin öneminin anlatıldığı toplantılar yapmaya başladığı ise belirtildi.

erdogannnn.webp

MAAŞLARI 170 BİN TL OLDU

Yasama faaliyetlerinde bulunmayan 100’e yakın milletvekilinin hemen hemen hepsinin ilk kez seçilen milletvekilleri olduğu da söyleniyor. Partinin tecrübeli milletvekillerinin ise bu durumdan rahatsız olduğunu belirtirken, durumu sık sık parti yönetimine bildirdikleri ve ilk kez milletvekilliği yapan vekillerin daha aktif olmalarını istedikleri belirtildi.

TBMM’de 27’nci dönemde milletvekilliği yapan 32 isim genel kurulda hiç söz almazken, kanun teklifi hazırlamamış, araştırma, soruşturma ve genel görüşme önergesine imza atmadığı ortaya çıktı. Ayrıca, son zamla birlikte (yüzde 19,31) milletvekili maaşları 170 bin lira seviyesine geldi.

"HAKKIMI HELAL ETMİYORUM"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz yıl şubat ayında partisinin vekillerini Meclis’in genel kurul toplantılarına yeterli katılım sağlamadıkları gerekçesiyle yönetimini eleştirirken, “Bu beni üzmüştür. Bu millet, kendi kasasından, kesesinden maaşı veriyor. Bu maaşla birlikte vekil arkadaşlarımız bu görevi yapıyor. Ama genel kurulda eğer yoklamalarda benim vekil arkadaşlarım bulunmazsa ki dün böyle oldu, bu millet sizlere hakkını helal etmez. Kim gelmediyse ben de onlara hakkımı helal etmiyorum” eleştirisini ifade etti.

Erdoğan’ın önümüzdeki günlerde buna benzer bir uyarıyı tekrar yapabileceği de başkent kulislerinde konuşuluyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.