WhatsApp sohbette 'QR' dönemi başladı! Artık sadece 1 saniye sürecek

WhatsApp sohbette 'QR' dönemi başladı! Artık sadece 1 saniye sürecek

WhatsApp, sohbet aktarmada QR kod özelliğini kullanıma sundu. Artık sohbetlerinizi aktarmak için QR kodu taramanız yeterli olacak.

Yeni güncelleme ile WhatsApp, kullanıcıların karşılaştığı can sıkıcı bir soruna çözüm getiriyor. Eski telefonlarından yeni telefonlarına geçen kullanıcılar, sohbetlerini hızlıca QR kod desteğiyle aktarabilecekler.

WhatsApp qr kod okutma

Geçen yıl yalnızca beta kullanıcıları için sunulan bu özellik, artık çok daha geniş bir kullanıcı kitlesine ulaştı. Telefonunuzu kontrol ettiğinizde, bu özelliğin size de sunulmuş olabileceğini görebilirsiniz. Sohbet aktarmak istediğinizde, karmaşık yedekleme ayarlarıyla uğraşmanıza veya bilgisayar kullanarak kablolu aktarım yapmanıza gerek kalmayacak.

Picture background

Yeni özellik, sadece Android cihazlar arasında değil, aynı zamanda iPhone ve Android cihazlar arasında da kullanılabilecek. Bu özelliği kullanabilmek için WhatsApp’ın en güncel sürümünün cihazınızda yüklü olduğundan emin olmanız gerekiyor.

NASIL ÇALIŞIYOR?

Eski telefonunuzda WhatsApp uygulamasını açarak ayarlar bölümüne gidin. Sohbetler bölümünde "Sohbetleri Transfer Et" seçeneğine tıklayın. Karşınıza çıkan QR kodu tarama seçeneğine tıklayarak QR kodunu okutun. Bu işlemle, sohbetleriniz WiFi Direct ile hızlı bir şekilde yeni telefonunuza aktarılacaktır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.