Yabancılar borsayı talan etti: Haftalardır o hisseleri kapış kapış topluyorlar

Yabancılar borsayı talan etti: Haftalardır o hisseleri kapış kapış topluyorlar

Yabancı yatırımcılar tarafından en çok alım-satım işlemi yapılan hisseler belli oldu.

Borsa İstanbul BIST 100 endeksi günü yüzde 1,09 değer kaybı yaşayarak 10.871,48 puan seviyesinde tamamladı.

borsa.jpg

Aynı günde bankacılık endeksi yüzde 2,39 değer en çok değer kaybeden sektör endeksi olurken holding endeksi ise yüzde 0,80 değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında en çok değer kazanan ise yüzde 0,70 ile inşaat oldu.

Borsa İstanbul dalgalı bir seyir izlemeye devam ederken yabancı yatırımcılar tarafından günlük ve haftalık bazda en çok tercih edilen hisseler belli oldu.

Yabancı yatırımcıların borsada günlük bazda en fazla alım işlemi gerçekleştirdiği hisseler sırasıyla Efor Çay Sanayi (EFORC), Altınkılıç Gıda ve Süt Sanayi (ALKLC) ve Yiğit AKÜ (YIGIT) oldu.

Yabancı yatırımcılar tarafından günlük bazda en çok satış işlemi yapılan hisseler ise sırasıyla Datagate Bilgisayar Malzemeleri (DGATE), Birikim Varlık Yönetim (BRKVY) ve Katmerciler Araç Üstü Ekipman Sanayi ve Ticaret (KATMR) oldu.

YABANCILAR HAFTALARDIR O HİSSELERİ TOPLUYOR

Borsa İstanbul’da yabancı yatırımcının istikrarlı bir şekilde alım ve satım işlemi yaptığı hisseler belli oldu.

Borsa İstanbul’da işlem gören Akmerkez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (AKMGY), Çuhadaroğlu Metal Sanayi ve Pazarlama A.Ş. (CUSAN), Federal Mogul İzmit Piston ve Pim Üretim Tesisleri (FMIZP), Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (RYGYO) ve Söktaş Tekstil Sanayi ve Ticaret (SKTAS) hisselerinde yabancı yatırımcı oranı 10 gündür artarken,

Yabancı yatırımcıların Borsa İstanbul’da istikrarlı şekilde çıkış yaptığı 5 hisse ise Vestel Beyaz Eşya Sanayi ve Ticaret (VESBE), Ditaş Doğan Yedek Parça İmalat ve Teknik (DITAS), Uşak Seramik Sanayi (USAK), AK Sigorta (AKGRT) ve Albaraka Türk Katılım Bankası (ALBRK) oldu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.