Yaren leylekten kötü haber geldi

Yaren leylekten kötü haber geldi

Bursa'nın Eskikaraağaç köyünde yaşayan balıkçı Adem Yılmaz (68) ile dostluğuyla ünlenen ve bu yıl 13. kez köye gelen Yaren leylek ile eşi Nazlı'dan üzücü haber geldi.

Karacabey ilçesinde bulunan Eskikaraağaç köyü, Türkiye'yi Avrupa Leylek Köyleri Birliği'nde temsil eden tek köy olma özelliğini taşıyor. Köyde balıkçı Adem Yılmaz ile Yaren leyleğin arkadaşlığı, milyonlarca kişi tarafından ilgiyle takip edilen bir hikayeye dönüştü. Her yıl göç zamanı Eskikaraağaç'a gelen Yaren leylek, bu yıl da gelerek Adem Yılmaz'ın kayığına kondu. Yaren'in eşi Nazlı da daha sonra geldi ve çiftin buluşması doğa fotoğrafçısı Alper Tüydeş tarafından paylaşılan fotoğraflarla duyuruldu. Yaren leylek ile eşi Nazlı'nın buluşmasını, Adem Yılmaz da göldeki kayığından izledi.

Adem Yılmaz'ın gölden tuttuğu balıklarla beslenen Yaren leylek ve eşinin bu yıl 4 yumurtası oldu. Ancak, yumurtadan çıkan 4 yavrudan 2'si geçen hafta hayatını kaybetti. Alper Tüydeş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Yaren Yuvasında bu yıl işler pek iyi gitmedi. Geçen hafta 4 yavrusundan 2’sini kaybetti" ifadelerini kullandı.

Yaren leylek ile eşi Nazlı, kalan 2 yavrularıyla göl kenarındaki yuvalarında ilgilenirken, Alper Tüydeş, geçen yıl yumurtadan çıkan 4 yavrunun sağlıkla büyüyüp göç ettiklerini hatırlattı. Eskikaraağaç köyü, yılın belirli zamanlarında on binlerce leyleğin geçiş rotasında yer alıyor ve aynı zamanda yerleşik leyleklere de ev sahipliği yapıyor. Yaren leylek ve Adem Yılmaz'ın hikayesi, köye turist akınına neden oldu ve Karacabey Belediyesi tarafından bir anıtla ölümsüzleştirildi. Ayrıca, Yaren leylek ve eşinin yuvası internet üzerinden canlı yayınla izlenebiliyor, bu da doğa severlerin ve hayranlarının ilgisini çekiyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.