Kaçak arkeolojik kazı sonucu 10 kişi suçüstü yakalandı

Kaçak arkeolojik kazı sonucu 10 kişi suçüstü yakalandı

Eskişehir'de arkeolojik sit alanında kaçak kazı yaparken jandarmaya suçüstü yakalanan 10 şahıs hakkında işlem başlatıldı.

Eskişehir İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, birinci derece arkeolojik sit alanında kaçak kazı gerçekleştirileceği ihbarı üzerine harekete geçti.

Konuyla alakalı Cumhuriyet Savcısı'nın yönettiği KOM Şube Müdürlüğü ve Alpu İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin gerçekleştirdiği çalışma başlatıldı. Başlatılan çalışmalar kapsamında öncelikle kaçak kazı yapan 2 şüpheli şahıs jandarmaya suçüstü yakalandı.

aw203291-02.jpg

Aynı bölgede birkaç gün sonra paletli ekskavatör kepçe aracılığıyla kaçak kazı yapacağı bilgisi alınan şahıslarla alakalı bir çalışma yürütüldü. Bu çalışmalar sonucu da 8 şahıs daha yakalandı. Kazı alanlarında 1 alan tarama cihazı, 1 yılan kamera, 6 el feneri, 2 parça halinde küp parçası, 4 bakır çubuk, 10 metre bakır tel, 1 el dedektörü cihazı, 1 kazma ve 2 hilti ele geçirildi.

2 araç ve ekskavatör kepçe Alpu Yedi Emin Otoparkı'na çektirildi. Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından şahıslar hakkında soruşturma başlatıldı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.