Yasaklar yarın başlıyor!

Yasaklar yarın başlıyor!

Kars'ta sazan balığı avlama yasağı yarın başlıyor.

Kars'ta sazan balığı avı yasağına ilişkin önlemler alınıyor. 15 Mayıs 2024 tarihinde başlayacak olan av yasağı, 15 Ağustos 2024 tarihinde sona erecek. Balık avlama yasağına uymayanlar hakkında kabahatler kanununa göre cezai işlem uygulanacak.

Balık avlama yasağının başladığı günden itibaren kaçak avlanmanın önüne geçilebilmesi için Kars Baraj Gölü, Çıldır Gölü, Arpaçay Barajı, Aygır Gölü, Sarıkamış Karakurt Baraj Gölü ve Selim Bayburt Baraj Gölü'nde önlemler alındı. Kaçak avlananlar yakalandıklarında sandallarına el konulacak.

Kars'ta 15 Mayıs - 15 Ağustos 2024 tarihleri arasında sazan balığı avının yasak olması nedeniyle balık satıcıları da denetleniyor. Yetkililer, balıkçıların stoklarını kontrol ederek stok dışı sazan balığı satışı yapanlara yaptırım uygulayacak.

Av yasağının denetimi Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra, emniyet ve jandarma teşkilatları, belediye zabıtası, kamuda görevli bekçiler ve kolluk kuvvetlerinin bulunmadığı yerlerde köy muhtar ve ihtiyar heyetleri tarafından yapılacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.