Uzmanlar, bazı yiyeceklerin yeniden ısıtıldıklarında zararlı olabileceğini belirtip uyarıda bulundu. Evde hazırlanan yemekleri israf etmemek adına buzdolabına kaldırmak ve ısıtarak yeniden servis etmek son derece pratik gibi görünse de uzun vadede sağlık sorunlarına yol açabiliyor. İşte yapılıp buzdolabına kaldırıldıktan sonra tekrar ısıtılmaması gereken bazı yiyecekler:
PİRİNÇ
Isıya dayanıklı olan pirinç, oda sıcaklığında bekletildiğinde Bacillus cereus adlı bakterinin gıda zehirlenmesine yol açabilir.
PATATES PÜRESİ
İki saatten fazla oda sıcaklığında bekletilmemeli ve buhar çıkana dek ısıtılmalıdır.
YUMURTA
Salmonella bakterisini taşıyabileceği için dikkatli saklanmalı ve Fahrenheit (4°C ila 74°C) arasındaki sıcaklıklarda tutulmalıdır.
Ayrıca, toprakta yetişen birçok yeşillik de uygun şekilde yeniden ısıtılmadığı takdirde çeşitli sorunlara yol açabilir. Bu semptomlar arasında ateş, grip, baş ağrısı, ense sertliği, kafa karışıklığı ve hatta nöbetlerle sonuçlanan ciddi bir enfeksiyon olan listeriosis de yer almaktadır.