Yemek kartıyla alışveriş yapanlar dikkat! Dünyaca ünlü dev firma 24 çalışanının işine son verdi

Yemek kartıyla alışveriş yapanlar dikkat! Dünyaca ünlü dev firma 24 çalışanının işine son verdi

Ünlü firma, yemek kartıyla yiyecek yerine kişisel ürün satın alan iki düzine çalışanının işine son verdi. Duyanlar kulaklarına inanamadı.

Birçok kişi, yemek yemediği zamanlarda iş yerlerinin yemek kartlarıyla market alışverişi yapabiliyor. Kredi kartı gibi kullanım imkanı sunan yemek kartları, kullanıcılarının kişisel tercihlerine kalıyor. Ancak ünlü bir firma, çalışanlarının yemek kartlarıyla farklı alışveriş yapması üzerine çalışanlarının işine son verdi.

school-lunch-debt-today-170823-tease.jpg

Meta, Los Angeles'taki yaklaşık iki düzine çalışanını, günlük 25 dolarlık yemek çeklerini yiyecek yerine ev eşyaları satın almak için kullandıkları iddiasıyla işten çıkardı. Financial Times'ın haberine göre, çalışanlar bu çekleri şarap kadehleri ve çamaşır deterjanı gibi ürünler için harcadı.

Bu gelişme, Meta'nın yeniden yapılanma süreci kapsamında, WhatsApp, Instagram ve Reality Labs gibi projelerdeki ekiplerde değişiklikler yapmasından kısa süre sonra yaşandı. CEO Mark Zuckerberg'in başlattığı verimlilik girişimi çerçevesinde bazı çalışanlar işten çıkarılırken, diğerleri yeni görevlere yönlendiriliyor. Bu durum, Meta’nın maliyet azaltma ve operasyonları daha verimli hale getirme çalışmalarının bir parçası olarak değerlendiriliyor.

KÖTÜYE KULLANIM İDDİALARI

Meta'nın küçük ofislerinde çalışanlara sunulan günlük yemek kredileri, bazı çalışanlar tarafından uzun süreli ve sistematik bir şekilde kötüye kullanıldığı iddiasıyla sonuçlandı.

Financial Times'ın haberine göre, Silikon Vadisi'ndeki ofislerinde çalışanlara ücretsiz yemek sunulurken, diğer ofislerde çalışanlar kahvaltı için 20 dolar, öğle ve akşam yemekleri için 25'er dolarlık kredi alıyorlardı.

kredi-kartlarina-taksit-kisitlamasi-getirildi.jpg

Ancak işten çıkarılan çalışanların, bu yemek kredilerini farklı şekillerde suistimal ettikleri öne sürülüyor. İddialara göre, bazı çalışanlar kredilerini birleştirerek toplu alışveriş yaparken, bazıları da ofise gelmeyerek evlerine yemek siparişi verdi. Bu durum, Meta’nın sunduğu yemek kredisi sisteminin kötüye kullanılmasıyla ilgili ciddi ihlallere işaret ediyor ve sonuç olarak işten çıkarılmalar yaşandı.

ÇALIŞANLARIN İFADELERİ

Meta'da işten çıkarılan çalışanlardan biri, yemek çekiyle diş macunu ve eczaneden çay aldığını kabul etti. Çalışan, ofise gelmediği günlerde yemek kredisini başka ihtiyaçlar için kullandığını itiraf ederek, yıllık 400 bin dolar maaş aldığını belirtti. Bu hatasının işten çıkarılmasına yol açacağını beklemediğini de vurguladı.

RESMİ AÇIKLAMA YOK

Meta, bu işten çıkarmalarla ilgili henüz resmi bir açıklama yapmadı. Ancak şirket, yeniden yapılanma sürecinin bir parçası olarak bazı ekiplerin stratejik hedeflerle uyumlu hale getirileceğini, bazı çalışanların ise yeni görevlere yönlendirileceğini bildirdi. Ayrıca, işten çıkarılanlar için yeni fırsatlar yaratma çabasında olduklarını da ifade etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.