Yeni havalimanları geliyor. Türkiye'nin dört bir yanına yapılacak

Yeni havalimanları geliyor. Türkiye'nin dört bir yanına yapılacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yeni havalimanları kurulacağını duyurdu.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından başlatılan "Hava Kampüs" uygulaması çerçevesinde, ağırlığı 5 bin 700 kilograma kadar olan hava araçlarının havaalanı prosedürlerinden etkilenmeden iniş ve kalkış yapabilecekleri özel alanlar oluşturulacak.

HAVA KAMPÜS UYGULAMASI İLE YENİ HEDEFLER

Bakan Uraloğlu, açıklamasında havacılık sektöründeki gelişmelere vurgu yaparak, Türkiye’nin sivil havacılıkta büyük adımlar attığını belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde gerçekleştirilen yatırımlarla Türkiye’nin sivil havacılık alanında dünya çapında önemli bir oyuncu haline geldiğini ifade eden Uraloğlu, "Havayolu şirketlerimiz büyüdü ve güçlendi. Türk Sivil Havacılık Akademisi’ni modern tesislerle donatarak nitelikli insan kaynağını destekliyoruz" dedi.

66c1c01aa97195e87dbbeccf.webpAMATÖR VE SPORTİF HAVACILIK İÇİN YENİ ALANLAR

Yeni uygulama ile, Türkiye’nin dört bir yanına yayılması planlanan Hava Kampüs projeleri, havaalanları veya heliport niteliğinde olmayan alanlarda sabit kanatlı ve VTOL (dikey iniş kalkış yapabilen) hava araçlarının iniş ve kalkış yapabilmesine olanak tanıyacak. Bu alanlar, amatör ve sportif havacılara hizmet verecek ve havalimanlarındaki trafiği hafifletecek.

66c1c00ca97195e87dbbeccd.webpBakan Uraloğlu, Hava Kampüs projeleri için başvuruların SHGM’ye yapılabileceğini belirtti. Genelkurmay Başkanlığı başvurunun ulusal güvenliğini, valilikler ise kampüslerin insan ve çevre etkilerini denetleyecek. Rapor olumlu değerlendirilirse, hava kampüsleri açılabilecek.

66c1c01aa97195e87dbbecd1.webpİşletmecilerin izin aldığı tarihten itibaren 3 yıl içinde hava kampüslerini tamamlaması gerektiği, bu süre zarfında kampüslerin tamamlanmaması durumunda izinlerin iptal edilebileceği vurgulandı. Ticari amaçlı kampüslerin izinleri bir yıl süreyle geçerli olacak ve her yılın sonunda uzatılması gerekecek. Ancak, ticari amaç dışındaki şahısların 5 bin 700 kilo altı hava araçları için izin uzatma şartı aranmadan kampüsler kullanılabilecek. Zararlı bulunan kampüslerin izinleri ise SHGM tarafından iptal edilebilecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.