Yıllardır yanlış şekilde korunuyormuşuz! Meğer sanıldığı gibi değilmiş

Yıllardır yanlış şekilde korunuyormuşuz! Meğer sanıldığı gibi değilmiş

Sağlık açısından doğru bilinen yanlışlara bir yenisi daha eklendi. Meğer yıllardır boş yere kendimizi korumuşuz…

Sıcak havalarda sık sık yapılan “soğuk su içmeyin” uyarısı ile ilgili uzmanından detaylı açıklama geldi. Çocuklarınıza “dondurma yemeyin, soğuk su içmeyin” derken bir kez daha düşüneceksiniz.

9fe51aacc62c813d764b5b66fde3e9e6.png

GIDALARLA BOĞAZ ENFEKSİYONUNUN BAĞLANTISI BULUNAMADI

Prof. Dr. Tevfik Özlü, soğuk su tüketimi konusunda yaygın inanışları yalanlayarak, soğuk suyun ve soğuk gıdaların boğaz iltihabı ya da faranjit gibi enfeksiyon hastalıklarını tetiklemediğini vurguladı. Özlü, bu tip hastalıkların virüsler ve bakteriler gibi mikroorganizmalar tarafından kaynaklandığını, dolayısıyla soğuk suyun zarar vermediğini belirtti.

sore-throat.jpg

Ayrıca, boğaz ağrısı olan hastalar için soğuk suyun ve soğuk gıdaların ağrıyı hafifletici etkisi olabileceğini ekledi. Prof. Dr. Özlü, soğuk su içmenin zararlarının olmadığını, ancak çok sıcak veya çok soğuk içeceklerin aniden fazla miktarda tüketilmesinin hücrelere zarar verebileceğini de sözlerine ekledi.

‘SOĞUK SU İÇMENİN TIBBİ OLARAK ZARARI YOK’

Soğuk su içmenin herhangi bir zararı bulunmadığını söyleyen Özlü, “Soğuk suyu içerken boğazımızı haşlamayacak şekilde içmekte fayda var. Sakin dinlenerek yudum yudum soğuk su içmede hiçbir zarar yok; soğuk su için. Yazın su için; sıcak olsun soğuk olsun fark etmez için.

Ama çok aşırı sıcak ve soğuk içecekleri birdenbire aniden fazla miktarda içmek boğazınızda bir hücrelerde hasara yol açabilir. Onun dışında soğuk su içmenin tıbbi olarak hiçbir bilinen zararı yok. Su içebilirsiniz, soğuk su da içebilirsiniz” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.