Yeni vergi resmen açıklandı 'Çalışmalar tamamlandı'

Yeni vergi resmen açıklandı 'Çalışmalar tamamlandı'

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, o kişiler için vergi ödemeleri gerektiğini açıkladı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Ağustos Ayı meclis toplantısında yaptığı konuşmada, kente gelen turistlerin neden olduğu zararın karşılanabilmesi için vergi ödemeleri gerektiğini vurguladı.

SGK borçlarıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Aras, merkezi bütçeden gelen gelirlerin giderleri karşılamadığını belirterek, yerel yönetimler olarak gelirleri sabit kaldığını ve giderlerinin arttığını söyledi. Aras, "İlçe belediyelerimizin gelirlerinin büyük kısmı merkezi bütçeden gelen paylar veya emlak vergilerinden oluşuyor. Emlak vergileri yılda bir kez değerlendirildiği için belediyelerimizin SGK borçları oluşuyor" dedi.

thumbs-b-c-d60c7310bafd66567e41cb8fed767bd5.jpg

"ÇALIŞMALARIMIZI TAMAMLADIK"

Aras, Hollanda'da konaklama için 32 Euro vergi alındığını hatırlatarak, gelen turistin kente bıraktığı trafik, plaj kullanımı, çöp üretimi, su ve kanalizasyon kullanımı gibi hasarlar olduğunun altını çizdi.

Aras, karşılığında herhangi bir gelir elde edemediklerini söylerken, "Büyük şirketlerin vergi merkezleri İstanbul ve Ankara’da olduğu için vergiden de pay alamıyoruz. Bu durumu aşmak için turistlerin, kente bıraktıkları hasar için bir bedel ödemesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuyla ilgili çalışmalarımızı tamamlayarak, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı veya Hazine ve Maliye Bakanlığı’na sunacağız" şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.