Kıdem tazminatında yeni dönem ‘Artık o kişilerde para alacak’

Kıdem tazminatında yeni dönem ‘Artık o kişilerde para alacak’

İş hayatında önemli bir dönüm noktası yaşandı.

İş hayatında önemli bir dönüm noktası yaşanıyor. Yapılan yeni düzenlemelerle birlikte, istifa eden çalışanlar da belirli koşullar altında kıdem tazminatı alma hakkına kavuştu.

Daha önce yalnızca işten çıkarılanların yararlanabildiği kıdem tazminatı, artık iş koşullarından memnun olmayan veya çeşitli sebeplerle işten ayrılmak zorunda kalan çalışanlar için de geçerli olacak. Bu sayede, çalışanlar iş hayatında daha fazla güvenceye sahip olacaklar.

vergimaasparalira-1475916.jpg

HANGİ DURUMLARDA İSTİFA EDENLER TAZMİNAT ALABİLECEK?

İşverenlerin maaş ödemelerini geciktirmesi durumunda çalışanlar iş sözleşmesini feshedebilir ve tazminat talep edebilir. Çalışanların fazla mesai ücretlerinin eksik veya geç ödenmesi de tazminat sebebi olarak kabul edilecek. İş yerinde mobbing veya psikolojik baskı gören çalışanlar sağlık raporu ile işten ayrılabilir ve tazminat talep edebilir. İş yerinde güvenlik önlemlerinin alınmaması durumunda çalışanlar iş sözleşmesini feshedebilir. Çalışanların yıllık izin gibi yasal haklarının kullanılmaması da tazminat sebebi olarak kabul edilecek.

memur-ve-emekli-maaslari-hangi-gun-yatar-h1571685567-cd7d7f.jpg

KIDEM TAZMİNATI TUTARLARI

Kıdem tazminatı tutarları, çalışanın kıdemine ve diğer yasal haklarına göre belirlenecek. Yıllık taban tazminat tutarı 20.002,5 TL, tavan tutar ise 35.058,58 TL olarak açıklandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.