Hesabınızı kontrol edin ödemeler hesaplara yatırıldı

Hesabınızı kontrol edin ödemeler hesaplara yatırıldı

Bakanlıktan resmi açıklama geldi. O ödemeler hesaplara yatırıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı kapsamında bu ay ihtiyaç sahibi hanelere toplam 3,8 milyar TL ödeme yapılacağını açıkladı. Bakan Göktaş, ödemelerin bugün itibarıyla hesaplara yatırılmaya başlandığını duyurdu.

mahinur-goktas-aa-2164428-1.jpg

YIL SONUNA KADAR SÜRECEK

Bakan Göktaş, sosyal yardımları sürdürme kararlılıklarını vurgulayarak, Türkiye Aile Destek Programı’nın yıl sonuna kadar uzatıldığını hatırlattı. Ayrıca, düzenli sosyal yardım almayan haneleri de yalnızca gelir kriterine göre programa dahil ettiklerini belirtti.

18eb325a479a3691-1712338155.jpg

“Bu ayki ödemeyle birlikte bugüne kadar toplamda 92,1 milyar TL destek sağladık” diyen Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı kapsamında her ay düzenli destek verdiklerini ifade etti. Göktaş, bu ay Aile Desteği Bileşeni kapsamında yaklaşık 3,2 milyon hane için 2,9 milyar TL, Çocuk Desteği Bileşeni kapsamında ise yaklaşık 2,2 milyon hane ve 5,4 milyon çocuk için yaklaşık 900 milyon TL olmak üzere toplamda yaklaşık 3,8 milyar TL ödeme yapılacağını duyurdu.

18845541-728xauto.webp

Bakan Göktaş, sosyal yardım programlarının etkinliğini artırmak amacıyla hizmetleri bütüncül bir şekilde uyguladıklarının altını çizdi ve “Vatandaşlarımız arasında hiçbir ayrım yapmadan, eşit ve adil hizmet prensibiyle toplumun tüm kesimlerine erişilebilir hizmet ağımızla ulaşıyoruz” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.