Yeni yıla günler kala kuruyemişe büyük zam!

Yeni yıla günler kala kuruyemişe büyük zam!

Yılbaşına sayılı günler kala, yılbaşı gecelerin olmazsa olmazı kuruyemişe büyük zam geldi. Artık televizyon karşısında keyif yaparken ya da ara öğünlerde tükettiğimiz kuruyemişe veda zamanı...

Yeni yıla sayılı günler kala ailelerin yılbaşı gecesi için alışverişleri de başladı. Üst üste gelen gıdalara zam akarken, ürünlerin kilogram fiyatları birbirleriyle yarışırken bir kötü haber daha kuruyemişten geldi. Geçtiğimiz yıl aynı zaman dilimindeki fiyatlar karşılaştırıldığında kuruyemişe bir yıl içinde yüzde 100 zam geldiği görüldü.

2022 Güncel Kuruyemiş Fiyatları ve Çeşitleri | Özgür Leblebi

Özellikle antep fıstığına gelen zamlar sonrası vatandaşın antep fıstığı alım gücü yüzde 50 düştü. Esnafın aktardığına göre ay çekirdeğine bile düşüş var.

Kuruyemişler Nasıl Saklanır?

Antef fıstığının perakende fiyatı geçen sene 100 ile 160 TL arasındaydı! Antep fıstığı bu yıl 380 lirayı aşan fiyatlarla satılıyor! Fındık ise geçen sene 80-120 TL kilo fiyatından satılırken bu rakamlar 185 TL''ye çıktı.

Kuruyemiş fiyatlarında dalgalanma! Pandemide talep arttı! - Güncel Ekonomi  Haberleri

Lüks karışık şeklinde paket üreten esnaf, leblebi ve kabak çekirdeği gibi kuruyemişleri bollaştırarak antep fıstığı ve fındığı azaltma yoluna gitti.

Kuruyemiş Dükkanı Kafe ve Restoran Duvar Kağıdı Modeli

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.