Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan EYT ve asgari ücret açıklaması: Yılbaşından önce çözülebilir!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan EYT ve asgari ücret açıklaması: Yılbaşından önce çözülebilir!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkmenistan'daki Üçlü Zirve sonrasında gazetecilerin EYT ve asgari ücrete ilişkin sorularını yanıtladı. Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu.

Milyonlarca EYT''liyi ve asgari ücretliyi ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan ziyaretini gerçekleştirdi. Ziyaretinin dönüşünde gazetecilerin EYT''ye ve asgari ücrete ilişkin sorularını yanıtlayan Erdoğan, konuyla ilgili gelişmeleri de aktararak önemli açıklamalara yer verdi. 

HEDEF 2023''E GİRMEDEN HALLETMEK

"EYT konusunun 2023’e girmeden gündemden kalkacağını, geniş kapsamlı bir çözüme kavuşacağını söyleyebilir miyiz?" sorusu üzerine Erdoğan şunları söyledi: 

Tabii bizim hedefimiz, arkadaşlarımızla da yaptığımız görüşmelerde, bu yıl sonuna kadar emeklilikte yaşa takılanlar olayını çözmek. Asgari ücret meselesiyle ilgili çalışmalar da aynı şekilde zaten yoğun bir şekilde devam ediyor. 

2023’e bu iki önemli konuyu masamızın üzerinden kaldırarak girelim diyoruz. Çalışma bu istikamette devam ediyor. İnşallah güzel bir neticeye varır ve böylece de adımı atarız.

BAKAN BİLGİN ''SORUN ÇÖZÜLDÜ'' DEMİŞTİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT''de kayıtlarla ilgili sorunun çözüldüğünü, altyapıyı oluşturduklarını söyledi.

EYT konusunda bir sorun bulunmadığını belirten Bakan Bilgin, "Altyapıyı oluşturuyoruz. İstifade edecek insanların tamamını kapsayacak bir düzenleme yapıyoruz. Bu ay sonuna kadar EYT konusunu neticelendireceğiz" demişti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.