Yerli dev marka sessiz sedasız satıldı! Dünyaca ünlü makine ve tramvay üreticisiydi

Yerli dev marka sessiz sedasız satıldı! Dünyaca ünlü makine ve tramvay üreticisiydi

Türkiye’nin dev markası, makine ve tramvay üreticisi Fransızlara satıldı.

Fransız Alstom şirketi, Bursa merkezli ve Türkiye'nin önde gelen makine üreticilerinden Durmazlar Makine'ye bağlı Duray Ulaşım Sistemleri'ni bünyesine kattı. Bu satın alma işlemi Alstom tarafından sessiz sedasız gerçekleştirildi ve firma bu önemli gelişmeyi kendi resmi internet sitesinden, "Alstom, Bursa’daki yeni fabrikasıyla Türkiye’deki yatırımlarını hızlandırıyor" başlığı altında duyurdu. Bu satın almanın Alstom'un Türkiye'deki faaliyetlerine ivme kazandırması ve Bursa'nın yerel ekonomisine de olumlu katkılar sunması bekleniyor.

alstom-xgfs-cover-1024x576.webp

Alstom, akıllı ve sürdürülebilir raylı sistemler konusunda dünya lideri olarak biliniyor ve bu statüsünü pekiştirmek adına Türkiye'deki yatırımlarını genişletiyor. Şirketin Duray Ulaşım Sistemleri'ni bünyesine katmasıyla birlikte Bursa'da yeni bir İleri Endüstri Merkezi açıldı. Bu merkez, 200'den fazla çalışanıyla raylı ulaşım komponentleri üretmeye başladı.

dunya-devleri-fransiz-alstom-icin-yarisiyor-6175017-8247-amp-1024x529.webp

Alstom Türkiye Genel Müdürü Kerem Bugay, şirketin demiryolu çözümleri alanında 70 yıldır Türkiye'nin güvenilir bir ortağı olduğunu belirtti. 2023'te faaliyete geçen Alstom Türkiye Mühendislik ve Teknoloji Merkezi'ni takiben, Bursa'daki yeni tesisle Türkiye'deki raylı sistemler sektörüne olan bağlılıklarını güçlendirdiklerini ifade etti.

Bugay, Avrupa'daki büyük demiryolu projelerinde edindikleri deneyimleri, Türkiye'nin gereksinimlerine uygun şekilde Bursa'daki merkezde uygulamaya hazır olduklarını dile getirdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.