Yıllardır ücretsizdi artık paralı olacak! Eylül ayı işaret edildi

Yıllardır ücretsizdi artık paralı olacak! Eylül ayı işaret edildi

Dijital Vergi Dairesi ve e-devlet üzerinden yapılabilen çeşitli vergi sorgulama işlemlerinden artık o ücret alınması bekleniyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 'yeni ekonomi programı' çerçevesinde vergi işlemlerine ilişkin kapsamlı bir ücretlendirme düzenlemesi getirmeyi planlıyor. Bu yeni düzenlemeyle birlikte, Dijital Vergi Dairesi ve e-devlet üzerinden yapılabilen çeşitli vergi sorgulama işlemlerinden ücret alınması öngörülüyor.

ÜCRET ALINACAK

Bakanlık kaynaklarından edinilen bilgilere göre, vergi kimlik numarası sorgulama ve doğrulama işlemleri için 0,25 TL, vergi levhası sorgulama ve doğrulama işlemleri için ise 0,75 TL ücret alınacak. Sorgulama başına uygulanacak bu ücretlerin yanı sıra, beyanname gönderiminde de ücret değişiklikleri söz konusu olacak.

vergi-levhasi.jpg

EYLÜL AYIN YÜRÜRLÜĞE GİRMESİ BEKLENİYOR

KDV ve muhtasar beyannameleri için aylık veya üç aylık olarak belirlenen ücret 25 TL olarak belirlenirken, geçici vergi, gelir vergisi ve kurumlar vergisi beyannamelerine eklenen bilançolardan 360,10 TL, gelir tablosu, hesap özeti gibi eklerden ise 171,90 TL ücret alınacak. Ayrıca, geçici vergi beyannamesi için 25 TL, gelir vergisi beyannamesi için 50 TL ve kurumlar vergisi beyannamesi için 75 TL maktu ücret talep edilecek.

Şirketler tarafından Dijital Vergi Dairesi sisteminden ücretsiz olarak temin edilen 'Vergi borcu yoktur' belgesi için ise 5 TL ücret ödenecek.

Taslağın onaylanması durumunda, yeni düzenlemelerin eylül ayında yürürlüğe girmesi bekleniyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.