Ehliyete puan sistemi getiriliyor! Tamamen zorunlu olacak

Ehliyete puan sistemi getiriliyor! Tamamen zorunlu olacak

Ehliyette yeni dönem başlıyor. Puan sistemi zorunlu olacak.

Belçika'da uzun süredir tartışılan ehliyetlerde puan sistemi uygulaması, ilk kez somut bir öneri olarak Parlamento gündemine geldi. Yeni teklif, sürücüler için trafik ihlallerine bağlı olarak belirli puanlama sisteminin uygulanmasını öngörüyor.

Şu anda 22 Avrupa ülkesinde uygulanan ehliyet puan sistemi, Belçika'da da benzer bir modelle uygulanması planlanıyor. Sistemde sürücülere, her ciddi trafik ihlali için belirli ceza puanları verilecek.

belcika-095255517.jpg

DETAYLAR BELLİ OLDU

Bu kapsamda yerleşim alanı dışında izin verilen hız sınırını 20 kilometre aşmak ve engelli park yerini haksız yere kullanmak, sürücülere 2 ceza puanı kazandıracak.

Kırmızı trafik ışığında geçmek, trafik levhalarına uymamak veya farları kapalı araç sürmek ve yerleşim alanı içinde 20 kilometre hız sınırını aşmak 3 ceza puanı ile cezalandırılacak. Yerleşim alanı dışında 30 kilometre hız sınırını aşanlar ve 0.5-0.8 promil alkollü tespit edilen sürücüler ise 4 ceza puanı alacak.

ehliyet-alirken-otomatik-vites-mi-manuel-mi-26145a4d-9ba9-4071-8262-ab5d2be34b83.jpg

Ayrıca, aşırı alkollü veya uyuşturucu etkisi altında araç kullanan, aktif radar dedektörü kullanan, geçerli bir ehliyeti veya araç sigortası bulunmayan sürücüler 6 ceza puanı ile cezalandırılacak.

EHLİYETİN DONDURULMASI SÖZ KONUSU OLACAK

Groen Partisi Milletvekili Staf Aerts’in yaptığı açıklamaya göre, 12 puan toplayan bir sürücünün ehliyeti otomatik olarak 3 ay süreyle dondurulacak. Ayrıca, aynı sürücünün “Tekrarlanan tehlikeli sürüş davranışlarının sonuçlarına dair farkındalık kazandırmak” amacıyla yeniden sınava girmesi gerekecek.

ehliyet-sinavi.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.