Yolda yürürken altın dolu poşeti görünce inanamadı ‘İlk işi oraya gitmek oldu’

Yolda yürürken altın dolu poşeti görünce inanamadı ‘İlk işi oraya gitmek oldu’

Batman'da bir apartman görevlisi, yol kenarında bulduğu poşetin içindeki altınlara inanamadı.

Batman'da bir apartman görevlisi, yol kenarında bulduğu yaklaşık 256 bin lira değerindeki altın bilezikleri sahibine ulaştırarak dürüstlüğüyle örnek oldu.

Adnan Yıldız, isimli apartman görevlisi, sokakta yürürken bir poşet fark etti. Poşette bulunan 5 bileziğin sahte olduğunu düşünen Yıldız, durumu teyit etmek için bir kuyumcuya gitti. Kuyumcudan aldığı haber ise oldukça şaşırtıcıydı. Bilezikler gerçek altın ve değeri 256 bin 300 lirayı bulduğu ortaya çıktı.

aa-20240522-34643740-34643739-batmanda-apartman-gorevlisi-posette-buldugu-altinlari-sahibine-teslim-etti.jpg

Dürüstlüğüyle takdir toplayan Yıldız, bileziklerin sahibine ulaşmak için çaba göstermeye başladı. Altınları bulduğu yere giden Yıldız, sokaktaki gençlerden Hatice Kaplan'ın altınlarını kaybettiğini öğrendi. Hemen Kaplan ile iletişime geçen Yıldız, bilezikleri sahibine teslim etti.

MUTLU SONLA BİTTİ

Yıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada, bileziklerin altın olduğunu öğrendiğinde kaybeden kişinin ne kadar üzüldüğünü tahmin ettiğini ve sahibinin karşısına çıkması için dua ettiğini söyledi. Kaplan da kızının yorganı balkondan silkelediğini ve altınların bu sırada düştüğünü ifade ederek, böylesine dürüst bir insanla karşılaşmanın kendisini mutlu ettiğini dile getirdi. Kaplan, ilk iş olarak polise gittiklerini ve kameralara baktıklarını fakat umutlarını kaybetmeye başladıklarını da sözlerine ekledi.

aa-20240522-34643740-34643737-batmanda-apartman-gorevlisi-posette-buldugu-altinlari-sahibine-teslim-etti.jpg

Bu olay, Adnan Yıldız'ın dürüstlüğü ve Hatice Kaplan'ın yaşadığı talihsizliğe rağmen mutlu sonla sonuçlanmasıyla Batman'da yankı uyandırdı. Yıldız'ın davranışı, toplumda dürüstlüğün ve yardımseverliğin önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.