Yozgat'ta sağanak ve dolu etkili oldu

Yozgat'ta sağanak ve dolu etkili oldu

Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinde etkili olan sağanak ve dolu yağışı sonrası meydana gelen sel nedeniyle dereler taştı, tarım arazileri zarar gördü.

Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinde şiddetli sağanak ve dolu yağışının ardından meydana gelen sel, derelerin taşmasına ve tarım arazilerinin zarar görmesine neden oldu.

Akdağmadeni ilçesinde öğle saatlerinde başlayan ve yaklaşık 45 dakika süren sağanak ve dolu yağışı, sele dönüştü. Sel nedeniyle cadde ve sokaklarda zor anlar yaşayan yayalar ve araç sürücüleri, bazı ev ve iş yerlerinin su basmasıyla da mücadele etmek zorunda kaldı. Ekili alanlar selden zarar görürken, derelerde taşkınlar meydana geldi. Sel sonrası belediye ekipleri çalışmalarına devam etti.

Belediye Başkanı Dr. Nezih Yalçın, çalışmaları yerinde inceleyerek şu açıklamayı yaptı: “İlçemizde öğle saatlerinde başlayan ve yaklaşık 45 dakika süren şiddetli yağış ve dolu, bazı iş yerleri ve konutlarda zarara yol açmış, vatandaşlarımızı mağdur etmiştir. Can kaybı ve yaralanma olmaması en büyük tesellimizdir. Belediye ekiplerimiz, afetten zarar gören vatandaşlarımıza yardıma devam ediyor. Rabbim daha beterinden korusun. Tüm vatandaşlarıma geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.”

Sel nedeniyle iş yeri ve konutlarında zarar gören vatandaşların, AFAD'a bildirilmek üzere İlçe Kaymakamlığına durum tespiti için başvuruda bulunmaları gerektiği bildirildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.