Zafer Partisi paylaştı! 5 uçak dolusu geliyorlar! İşte Özgür Demirtaş'a gelen kritik telefon

Zafer Partisi paylaştı! 5 uçak dolusu geliyorlar! İşte Özgür Demirtaş'a gelen kritik telefon

Özgür Demirtaş Türkiye'ye Ruanda'lılar gelecek iddasını sordu. Bakanlıktan gelen telefon dikkat çekti.

Türkiye ile Ruanda arasında imzalanan anlaşma yeni tartışmalara neden oldu. Resmi Gazete'de yayımlanan kararın ardından, bu pazar günü İstanbul'a 5 uçak dolusu Ruandalının geleceği ve THY'de Ruanda-İstanbul arasında bilet bulmanın zorlaştığı iddiaları gündeme geldi. Konuyla ilgili olarak Özgür Demirtaş, bakanlıktan gelen açıklamayı paylaştı.

RUANDALILAR GELİYOR İDDİASI GÜNDEMDE

24 Haziran 2019'da Ankara'da imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Ruanda Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Turizm Alanında İşbirliği Anlaşması" Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu gelişmenin ardından Zafer Partisi, THY'de Ruanda-İstanbul biletlerinin bulunmasının zorlaştığını ve sadece bu pazar günü 5 uçak dolusu Ruandalının İstanbul'a geleceğini açıkladı.

ekran-goruntusu-2024-05-31-120342.png

CHP Ticaret Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Volkan Demir, anlaşmanın zamanlamasına dikkat çekerek, bunun İngiltere’nin yasa dışı sığınmacıları Ruanda’ya gönderme planının onaylanmasıyla aynı döneme denk geldiğini belirtti. Demir, "Ruanda’dan turizm eğitimi adı altında göçmenlerin ülkemize gönderilmesi olasılığı tartışılıyor. Bu konuda bakanlığın kamuoyunu bilgilendirici açıklamalar yapması önemlidir," dedi.

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "Türkiye, Ruanda ile neden turizm anlaşması imzalıyor? Bu anlaşmanın Türkiye'ye yararı nedir?" sorularını sordu. Demirtaş, daha sonra bakanlıktan aldığı bilgileri paylaşarak, Turizm Bakanlığı Başdanışmanı Tayfun Topal'ın kendisini aradığını ve anlaşmanın turist çekme amacı taşımadığını, bunun daha çok Türkiye’nin turizm konusundaki deneyimlerini paylaşarak bölgedeki etkisini artırmayı hedeflediğini söylediğini belirtti.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA GELDİ

Turizm Bakanlığı Başdanışmanı Tayfun Topal, Özgür Demirtaş’a yaptığı açıklamada, "Ruanda ile yapılan anlaşma turist çekme amacı taşımıyor. Daha çok soft power dediğimiz, ABD ve Avrupa ülkelerinin sıklıkla kullandığı bir yöntemi içeriyor. Türkiye’nin turizm konusunda sahip olduğu deneyim paylaşımı ve verilecek eğitimlerle bölgedeki etkisini artırmayı amaçlıyor," dedi.

ekran-goruntusu-2024-05-31-115653.png

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.