Orhan Şen 'Hasret kalacağız' diyerek açıkladı! Sıcak hava dalgası geliyor

Orhan Şen 'Hasret kalacağız' diyerek açıkladı! Sıcak hava dalgası geliyor

Meteoroloji'den son hava durumu tahmin raporunda ortaya çıkan verilere göre 11 il için sarı kodlu uyarı yaparken Orhan Şen'den de çarpıcı açıklamalar geldi.

Diğer yandan Prof. Dr. Orhan Şen ise bazı bölgeler için sağanak yağışlara işaret ederken, "Bugünden sonra 1 hafta yağmura hasret kalacağız" dedi. Şen'e göre 4-5 gün aşırı sıcaklar etkili olacak.

"ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA YAĞMURSUZ GEÇECEK"

Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Bugün cuma öğleden sonra İç Anadolu ve Karadeniz'in iç kesimlerinde halk arasında kırkikindi yağmurları olarak bilinen sağanak yağışlar görülecek. Ancak bugünden itibaren bir hafta boyunca yağmur görmeyeceğiz. İç ve batı bölgelerde ise yaz sıcakları etkisini gösterecek," ifadelerini kullandı.

o1

"AŞIRI SICAKLAR KAPIDA"

Şen, bir sonraki paylaşımında, "Önümüzdeki 4-5 gün boyunca aşırı sıcaklar etkili olacak. 11-16 saatleri arasında yaşlılar, çocuklar ve kalp-damar hastaları dışarı çıkmamalı. Özellikle Trakya, İç Ege, Güneydoğu ve Batı Akdeniz bölgelerinde, pazar günü ise Marmara bölgesinin tamamında aşırı sıcaklar sağlık sorunlarına yol açabilir. Bol su tüketin, şapka ve güneş gözlüğü kullanmadan dışarı çıkmayın," dedi.

o2

"İSTANBUL'DA SICAKLIKLAR YÜKSELECEK"

Şen son paylaşımında ise, "İstanbul'da sıcaklık bugün 27 derece, pazar günü 30 derece, pazartesi günü ise 32 derece olacak. İzmir'de sıcaklık 33 dereceyi bulacak, Antalya'da ise 38 dereceye kadar çıkacak. Ankara'da bugün yağmurlu bir hava bekleniyor ve sıcaklık 23 derece olacak, pazar günü 29, pazartesi ise 30 dereceye ulaşacak," şeklinde bilgi verdi.

o2

METEOROLOJİ'DEN SON HAVA DURUMU RAPORUNA GÖRE

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Karadeniz kıyıları ile Sakarya, Bilecik, Afyonkarahisar, Artvin, Ardahan, Kars ve Iğdır çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri ile İç Anadolu’nun kuzeydoğusunda yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, Doğu Anadolu'da 3 ila 5 derece azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN ÖNEMLİ UYARI

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri ile İç Anadolu’nun kuzeydoğusunda yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

11 İL İÇİN SARI KODLU UYARI

Öte yandan Meteoroloji, 11 il için sarı kodlu uyarı verdi. Bu iller; Amasya, Ankara, Çankırı, Çorum, Kastamonu, Kayseri, Niğde, Sivas, Tokat, Yozgat ve Kırıkkale.

uyyy

dgasgs.jpg

31 MAYIS HAVA DURUMU TAHMİNİ

31

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.