Tarım ve Orman Bakanlığının, Türk Gıda Kodeksi zeytinyağı ve prina yağı analiz metodları tebliği, Resmi Gazete'de yayımlandı.
Tebliğ, zeytinyağı ve pirina yağının resmî kontrolleri için analiz metotlarını belirliyor.
Ürünlerin değerlendirilmesinde Ek-2’de yer alan analiz karar ağaçlarının, ürünlerin resmî kontrolü için Ek-1’deki analiz metotlarının, pirinada yağ miktarının belirlenmesi için de Ek-3’teki metodun kullanılacağı belirtildi.
Halen faaliyet gösteren ve tebliğ kapsamında resmî kontroller için gıdalarda analiz yapan kurum ve kuruluşların, 1/6/2024 tarihine kadar tebliğin hükümlerine uyum sağlamak zorunda oldukları belirtildi.
"Bu tebliğ hükümlerine uyum sağlayıncaya kadar, 8'inci madde ile yürürlükten kaldırılan Türk Gıda Kodeksi Zeytinyağı ve Pirina Yağı Analiz Metotları Tebliği (Tebliğ No: 2014/53) hükümlerinin uygulanmasına devam olunur." denildi.
EK-1
EK-2
EK-3