105 TL'ye ev sahibi olma fırsatı! Yeni uygulama hayata geçirildi

105 TL'ye ev sahibi olma fırsatı! Yeni uygulama hayata geçirildi

Bir kahve fiyatına ev sahibi olma uygulaması geri döndü.

İtalya’da terk edilen köyleri hayata döndürmek ve kullanılmayan evlerin harabeye dönmesini engellemek için "ucuz ev" projesi hayata geçirildi. İlk olarak 2019 yılında İtalya'nın güneyindeki Sicilya köylerindeki evlerin 1 Euro gibi temsili bir rakama satılması ile viral hale gelen uygulama, bazı yerlerde başarısızlığa uğrasa da, Sambuca'da çok rağbet görüyor.

3 euroya satılık ev! İtalya'nın 'ucuz evleri' geri döndü - Resim: 5

Sicilya'daki "ucuz evler," ABD’den Orta Doğu ülkelerine kadar alıcı bulabiliyorken, satışlar yerel ekonomiye yaklaşık 20 milyon Euro kazandırdı. Sicilya'da 2019 ve 2021 yıllarındaki satış başarısının ardından giderek popülerleşen uygulama bir kez daha hayata geçiriliyor. Ancak bu sefer, alıcıların dikkat etmesi gereken bazı şartlar var.

3 euroya satılık ev! İtalya'nın 'ucuz evleri' geri döndü - Resim: 7

Yeniden hayata geçirilen bu uygulamada bu kez 10 adet ev 3 Euro’luk başlangıç fiyatı ile satışa sunulacak. Şehrin eski Saracen bölgesinde yer alan evlerin yapısal olarak önceki planlar kapsamında satılanlar kadar sağlam oldukları da belirtiliyor. 1969 yılında gerçekleşen bir depremin ardından terk edilen evler yerel yönetimlere ait olduğundan satış süreci, belediyelerin alıcılar ve özel mülk sahipleri arasında irtibat kurmak zorunda olduğu yerlere kıyasla daha sorunsuz işlemekte.

3 euroya satılık ev! İtalya'nın 'ucuz evleri' geri döndü - Resim: 9

Satışa sunulan bu evler, iki ila üç yatak odalı olurken, 80 metre kareden büyük değil. Binalar iki ya da üç katlı ve bazılarının terasları da mevcut. Evler açık artırma yoluyla en yüksek teklifi verene satılıyor, bu nedenle satın alma fiyatı sembolik miktar olan 3 Euro’dan çok daha yüksek bir fiyata satılacaktır. Daha önceki açık artırmada evlerin çoğu 5.000 ile 10.000 Euro arasında fiyatlardan satıldı. Evlerle ilgilenenler, belediye meclisinin web sitesinde İngilizce bilgi ve mevcut mülklerin fotoğraflarının yanı sıra başvuru formlarını da bulabilirler.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.