Ünlü otomotiv devi iflas etti! Ekonomik krizle başa çıkamadı

Ünlü otomotiv devi iflas etti! Ekonomik krizle başa çıkamadı

Küresel çapta yaşanan ekonomik kriz, bir başka elektrikli otomobil devinin daha iflasına neden oldu.

Yüksek enflasyon, ülke genelinde yaşanan ekonomik kriz nedeniyle maliyetlerini karşılamakta güçlük çeken şirketler kendilerini iflas başvurusu yaparken buluyor.

Geçtiğimiz zamanlarda elektrikli otomotiv piyasasında yaşanan iflas dalgalanmalarına bir yenisi daha eklendi.

Picture background

BİR ŞİKTEN TALİP OLDU

Lordstown Motors, Proterra, Electric Last Mile Solutions ve Arrival'dan sonra, ABD merkezli elektrikli araç üreticisi Fisker de iflasını açıkladı. Şirket, başka bir üreticinin markayı devralması için görüşmelerin sürdüğünü belirtti.

2 GÜN ÖNCE İFLAS BAŞVURUSU YAPTI

Fisker, iflas başvurusunu ABD İflas Kanunu'nun 11. Bölümü kapsamında 17 Haziran'da Delaware'de yaptı. Şirketin açıklamasında, varlıkların satışı için mali paydaşlarla görüşmelerin devam ettiği ifade edildi.

Picture background

ÜRETİMİ TAMAMEN DURDURDU

Fisker'in kuruluşundan bu yana önemli ilerlemeler kaydettiği belirtilirken, "Ancak elektrikli araç endüstrisindeki diğer şirketler gibi, verimli bir şekilde çalışma kapasitemizi etkileyen çeşitli piyasa ve makroekonomik olumsuzluklarla karşılaştık" denildi. Ayrıca, Fisker'in daha önce açıkladığı üretimi durdurma kararının da geçerliliğini koruduğu bildirildi.

Picture background

TALEP AZALDI MALİYET ÇOĞALDI

Son dönemde, rekabetçi elektrikli araç piyasasında zayıflayan talep, finansman zorlukları ve küresel tedarik zinciri sorunları nedeniyle operasyonel sıkıntılar yaşanıyor. Lordstown Motors, Proterra, Electric Last Mile Solutions ve Arrival gibi diğer elektrikli araç üreticileri de iflas başvurusunda bulunmuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.