14 Mayıs seçimlerinin kaderini belirleyecek oluşum: Oy Birliği kuruldu

14 Mayıs seçimlerinin kaderini belirleyecek oluşum: Oy Birliği kuruldu

14 Mayıs seçimlerinde oluşabilecek sandık güvenlik sorunlarının önlenmesi için herkes seferber olmuş durumda. Seçmen iradesinin sandığa eksiksiz yansıması amacıyla Oy Birliği Platformu kuruldu. Hazırlanan tanıtım videosunda; 2015 Genel Seçimleri, 2018 Cumhurbaşkanlığı Seçimleri ve 2019 Yerel Seçimleri'ndeki geçersiz oyların sayısı verildi, "İradenizin tam ve eksiksiz yansıması için Oy Birliği" denildi.

Türkiye 14 Mayıs''ta hem Cumhurbaşkanı hem de milletvekili seçimi için sandık başına gidecek. Meclis için 600 vekil seçilecekken 14 Mayıs seçimlerinde 4 isim Cumhurbaşkanlığı için yarışacak.

Ülke tarihinin en önemli seçimlerinden olacağı düşünülen 14 Mayıs seçimlerine sadece 42 gün kaldı. Seçimde en önemli konulardan biri de sandık güvenliği.

Medya Tava''nın haberine göre, Türkiye kritik seçime giderken, her bir oyun önemi daha da artarken seçmen iradesinin sandığa eksiksiz yansıması amacıyla Oy Birliği Platformu kuruldu.

Oy Birliği''nin tanıtım videosunda, 2015 Genel Seçimleri''nde bir milyon 344 bin 224, 2018 Cumhurbaşkanlığı Seçimi''nde bir milyon 109 bin 260, 2019 Yerel Seçimleri''nde bir milyon 883 bin 106 oyun geçersiz sayıldığına dikkat çekilerek, "İradenizin tam ve eksiksiz yansıması için Oy Birliği" denildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.