Yabancı seçmen kaygısı büyüyor

Yabancı seçmen kaygısı büyüyor

Gazeteci Timur Soykan Ataköy'de bir sitede oturanların seçmen listesini paylaştı, Listedeki seçmenlerin hepsi yabancı uyruklu.

Seçimlere az bir süre kala yabancı seçmenlerle ilgili çarpıcı iddialar gelmeye devam ediyor. Seçimlerde yaklaşık 100 bin yabancıya vatandaşlık verildiği ve bunların seçimlerde oy kullanacağı ileri sürülüyor.

Bu iddialara son örnek gazeteci Timur Soykan’dan geldi. Soykan Ataköy''de bir seçmen listesini paylaştı: "Listede doğuştan Türk vatandaşı olan kimse yok" açıklaması yaptı.

Soykan Twitter hesabından, "Fotoğraftaki İstanbul Ataköy''de bir seçmen listesi ve doğuştan Türk vatandaşı yok. Soyadının ilk harfine göre sıralandığı listekilerin tamamı Türk vatandaşlığı alan Suriyeliler. Bir de lraklı var. Hepsinin adresi aynı caddede. Çünkü daire alan vatandaş oluyor." paylaşımı yaptı.

Soykan Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Bu kişiler, İstanbul Ataköy''de sahile bir duvar gibi dikilen Sea Pearl Rezidans''tan 250 bin ya da 400 bin dolara daire alarak vatandaş olmuş. Seçmen adresleri burası. Burayı inşa eden ise Sedat Peker ifşalarında da gündeme gelen, AKP''ye yakın Kuzu Grup." ifadesini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.