19 Kaçak göçmen kurtarıldı

19 Kaçak göçmen kurtarıldı

İzmir'in Çeşme ilçesi açıklarında Yunanistan unsurlarının geri ittiği bir can salının kayalıklara çarpıp batması sonucu 7 kaçak göçmen hayatını kaybetti.

Sahil güvenlik ekipleri tarafından yürütülen arama kurtarma çalışmalarında 18 kaçak göçmen Karaada'ya yüzerek ulaştı, bölgedeki balıkçılar ise 1 göçmeni sudan çıkardı. Böylelikle toplamda 19 kaçak göçmen kurtarıldı. Ancak kayıp olduğu belirlenen 1 kaçak göçmenin arama çalışmaları sürüyor.

Olay, sabah saatlerinde Çeşme Karaada üzerinde bir grup kaçak göçmenin bulunduğu ihbarıyla başladı. Sahil Güvenlik ekipleri tarafından 1 helikopter, 4 bot ve 1 dalış timiyle başlatılan operasyon sonucunda 18 kaçak göçmen Karaada'da emniyet altına alındı. Bölgedeki balıkçı teknesi ise bir göçmeni sudan çıkardı. Ancak arama kurtarma çalışmaları sırasında 7 kaçak göçmenin hayatını kaybettiği belirlendi.

Kurtarılan kaçak göçmenlerin verdiği ifadelere göre, Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına yakın bir bölgede terk edildikten sonra can salının kayalıklara çarparak battığını ve ardından Karaada'ya yüzerek çıktıklarını belirttiler. Kaçak göçmenler, içinde toplam 27 kişi olduğu ifade edilen can salında bir kişinin daha kayıp olduğunu aktardılar.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da olayı sosyal medya hesabından duyurarak, bölgedeki arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini ve kayıp göçmenin bulunması için tüm ekiplerin seferber olduğunu bildirdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.