2 bankanın hesaplarına el konuldu. Binlerce kişi apar topar parasını çekiyor

2 bankanın hesaplarına el konuldu. Binlerce kişi apar topar parasını çekiyor

Tanınmış iki bankanın hesaplarına el konuldu.

İki dünya çapında tanınmış bankanın Rusya'daki varlıkları ve hesaplarına ilişkin yaşanan son gelişmeler, uluslararası finans piyasalarında önemli bir gündem maddesi haline geldi.

2193505-720x360.jpgRusya'da bir mahkeme, Almanya merkezli Linde firmasının Gazprom ile yürüttüğü gaz işleme tesisi inşaatı sözleşmesi kapsamında Deutsche Bank ve Commerzbank'ın garantör olduğu bir davada kritik bir karar aldı. Yaptırımlar çerçevesinde sözleşmenin iptaline hükmeden mahkeme, bu bankaların Rusya'daki varlıklarına el konulmasına karar verdi.

1200x675-cmsv2-835ef326-8d36-5ba3-bd49-48812a6b61bd-8445470.webpRus gaz devi Gazprom'un ortağı olan RusChemAlliance, Deutsche Bank'a karşı açtığı davada St. Petersburg tahkim mahkemesinden el konulan varlıklar ve hesaplar ile ilgili kritik bir karar aldı. Mahkeme, Commerzbank'ın da 93,7 milyon avro değerindeki varlıklarına, menkul kıymetlerine ve Moskova'daki mülklerine el konulmasını kararlaştırdı. Bu gelişmeler, geçtiğimiz haftalarda benzer bir durumun İtalyan UniCredit'e ilişkin olarak yaşanmasının ardından gelmektedir; Rus mahkemesi o davanın sonucunda UniCredit'in varlıklarına, hesaplarına ve iki yan kuruluşundaki hisselerine el koymuştu.

commerzbank.jpegDeutsche Bank ve Commerzbank müşterileri arasında endişe ve belirsizlik yarattı. Müşteriler, bankaların Rusya'daki durumları nedeniyle paralarını güvende görmeyerek, hesaplarındaki varlıkları çekmeye başladılar. Uluslararası finans piyasalarında yaşanan bu gelişmeler, bankaların uluslararası yaptırımlar ve jeopolitik gerilimler karşısındaki risklerini de gözler önüne sermektedir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.