2 kraliyet pitonu ele geçirildi

2 kraliyet pitonu ele geçirildi

Sakarya'da yasak olan piton ele geçirildi.

Sakarya'nın Karasu ilçesinde Jandarma'nın bir eve düzenlediği operasyonda 2 adet kraliyet pitonu ele geçirildi. Yasak olmasına rağmen bu yılanları evinde beslediği belirlenen R.K.'ye 25 bin TL para cezası uygulandı.

Sakarya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Karasu ilçesi Yalı Mahallesi'nde ikamet eden R.K.'nin evinde yasaklı hayvanlar bulundurduğuna dair gelen bir ihbar üzerine harekete geçti. Yapılan operasyonda, evde yapılan aramalarda 2 adet kraliyet pitonu ele geçirildi.

Ayrıca, pitonların beslenmesi için kullanıldığı iddia edilen 11 adet canlı hamster de bulundu. R.K.'ye, Hayvanları Koruma Kanunu'na muhalefet suçundan 25 bin TL idari para cezası kesildi. Ele geçirilen hayvanlar ise Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından koruma altına alındı.

R.K.'nin ifadesine göre, yılanlara dondurulmuş ve paketlenmiş halde hamsterlar verdiği ve evinde bulunan canlı hamsterları da beslediği öğrenildi. Bu durumun yasalara aykırı olduğu belirlenerek gerekli yasal işlemler başlatıldı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.