46 yıllık miras sorunu böyle çözüldü! 32 hissedar bulunuyordu

46 yıllık miras sorunu böyle çözüldü! 32 hissedar bulunuyordu

1978 yılından beri çözülemeyen 32 hissedarlı miras sorunu bu şekilde çözüldü.

İzmir’in Buca ilçesinde, 275,3 metrekarelik bir arsa üzerindeki 46 yıllık miras anlaşmazlığı, ara buluculuk yöntemiyle nihayet çözüme kavuşturuldu.

Arsa, 1978 yılında vefat eden Mehmet Kaya'nın mirasçılarına kalmıştı ve uzun yıllar süren anlaşmazlıklar sonucunda 32 kişilik bir hissedar grubunun arasında herhangi bir uzlaşma sağlanamamıştı.

98812-3.jpg

Hissedar sayısının artması ve arsanın üzerindeki kerpiç evin zamanla yıkılması süreci daha da karmaşık hale getirmişti. Mirasçıların çocukları ve torunları da mirasçı listesine dahil olunca, anlaşmazlığın çözümü zorlaşmıştı.

Ancak, Arabuluculuk Daire Başkanlığı tarafından atanan ara bulucu avukat Tuğçe Tokatlı Özcan, süreci başlatarak tarafları bir araya getirdi.

98812-2.jpg

ARA BULUCU 46 YILLIK SORUNU ÇÖZDÜ

Avukat Tuğçe Tokatlı Özcan, 32 hissedarla tek tek görüşerek, onları ortak bir anlaşmaya ikna etti. Sonuç olarak, tüm hissedarlar paylarını tek bir kişiye devretme konusunda mutabakata vardı.

Özcan, konuyla ilgili olarak "32 hissedarın 46 yıldır bir araya gelmeyerek uzlaşamadığı bir konuda tarafları bir araya getirip anlaşma sağlanmasına katkıda bulunduğum için çok mutluyum. Ortaklığın giderilmesi davası açılmadan önce yasa gereği ara buluculuğa başvurulması zorunlu hale gelmiştir.

98812-3.jpg

Bu tür uyuşmazlıkların yargıya intikal etmeksizin en kısa sürede çözüme ulaşması hedeflenmektedir. Bu olayda da gerçekleştirdiğim görüşmeler sonucunda tüm hissedarlar anlaşmaya vararak, tüm paylarını bir kişiye devretme konusunda mutabık kaldılar" ifadelerini kullandı.

98812.jpg

Mirasçılardan 69 yaşındaki Osman Kabakçı, "Dedem öldüğünden beri 46 yıldır süren bir konu. Bir türlü anlaşma sağlanamadı. Ara bulucu sayesinde sorun çözüldü. Mutluyuz. Şimdi artık herkes işini gücüne bakar" şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.