5 yıl erken emeklilik geliyor! Milyonları ilgilendiren kararda sona yaklaşıldı

5 yıl erken emeklilik geliyor! Milyonları ilgilendiren kararda sona yaklaşıldı

1 milyondan fazla vatandaşı ilgilendiren düzenlemede sona gelindi. 5 yıl erken emekli olma yolu açılıyor mu? İşte haberin detaylar…

EYT düzenlemesinin ardından, Bağ-Kur'lu küçük esnaf da prim gün sayısının SSK'lı çalışanla eşitlenmesini milyonlarca vatandaş dört gözle bekliyor.

Picture background

BU kapsamda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da Bağ- Kur’lu vatandaşların prim gününün 7200'e düşürülmesine yönelik çalışmaları olduğunu resmen dile getirmişti. İkinci EYT için geri sayım başladı.

Yaklaşık 1 milyon 850 bin vatandaş 2023 yılında EYT'den emekli edildi. Bu sene de SSK'lılardan 500 bin kişi EYT'den emekli olacak.

Bu vatandaşların haricinde, Bağ-Kur prim eşitleme denilen işlem gerçekleştirilecek. 9 bin prim günü fazla olduğu için 7200 güne düşürülmesi yönünde çalışmalara devam ediliyor.

Picture background

EV KADINLARININ EMEKLİLİĞİ

Emeklilik konusunda çıkacak olan kararı dört gözle bekleyen bir diğer gurup ta ev kadınları. Ev kadınlarının da emekli edilmesine yönelik çalışmalar devam ediyor. Ev kadınlarının da erken emekli olabilmesi için maliyet hesapları yapılıyor. Çalışmalar sonuçlanınca daha az primle ve çocuk sayısına göre ev kadınları da erken emekli olabilecek.

Picture background

EMEKLİ ZAMLARI

3 bin 600 gün prim ödeyerek emekli olan vatandaşlar ile 10 bin 80 gün prim ödeyerek emekli olan vatandaşların emekli maaşları 10 bin TL. Yapılan çalışmalarda bu eşitsizliğin de giderilmesi bekleniyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.