O paralar bu ay son kez verilecek! Milyonlarca vatandaşı yıkan haber

O paralar bu ay son kez verilecek! Milyonlarca vatandaşı yıkan haber

Depremzedelere verilecek olan kira yardımı bu ay son bulacakken CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den dikkat çeken bir açıklama geldi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, depremzedelere yapılan kira yardımının bu ay son kez verileceğini belirterek, "Büyük bir belirsizlik ve haksızlık söz konusu. Türkiye'nin en büyük direnişini kira yardımı için başlatacağım" dedi.

Özel, 6 Şubat 2023 depremlerinde Malatya'nın da zarar gördüğünü ve evleri yıkılanlara yapılan kira yardımının bu ay sona ereceğini ifade etti. Özel, şunları söyledi:

intifa-hakki-nedir-sartlari-nelerdir.jpg

"Malatya'da 103 bin konut yapacaklarını söylediler, ancak sadece 7 bin 881 konut teslim ettiler. Bir yıl içinde sorunu çözeceklerini vaat edenler, 1,5 yılda Malatya'da 100 kişiden 93'ünü sokakta bıraktı. Barınma en büyük sorun.

Orta hasarlı binaların yıkılacağını söylediler, insanlar kapılarını pencerelerini satıp geçim sağladı, şimdi ise yıkılmayacaklarını söylüyorlar. Büyük bir belirsizlik ve haksızlık var. Bu ay son kez kira yardımı yapılıyor. Türkiye'nin en büyük direnişini kira yardımı için başlatacağım. Depremzedeleri ezdirmeyeceğiz. Kira yardımının uzatılmasını talep ettik, ancak bize 'Para bulamayız' dediler.

'KİRA YARDIMI BAŞLATACAĞIM'

Milyonlarca kişiyi kira yardımından mahrum bırakırsanız, depremzedeler mücadele etmek isterlerse Türkiye'nin en büyük direnişini bu kira yardımı için başlatacağım. Önümüzdeki pazartesi, ekonomiden sorumlu genel başkan yardımcımız Mehmet Şimşek'e gidip parayı nereden bulabileceklerini gösterecek. 22 yıllık AKP iktidarının yanlışlarına doğru diyemeyiz. Onların hatalarını düzeltmek için yanaşacak halimiz yok. Doğrusunu biliyoruz. Zenginlerin yüksek, az kazananların düşük vergi vereceği, hiç kazanmayanların vergi ödemeyeceği bir sistemi savunuyoruz."

kira-fiyatl.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.