Pazartesi resmen başlıyor! O günlerde kapalı olacak

Pazartesi resmen başlıyor! O günlerde kapalı olacak

Ticaret Bakanlığı karar aldı pazartesi günü resmen başlıyor. İstanbul ve Ankara'da o günlerde kapalı olacak.

Ticaret Bakanlığının berber, kuaför ve güzellik salonlarının ülke genelinde haftanın bir günü kapalı olması uygulamasının yürürlüğe girmesiyle Ankara ve İstanbul'daki berberler, pazar günleri çalışmama kararı aldı.

Ticaret Bakanlığı, sektör paydaşlarının talep ve önerilerini dikkate alarak berber, kuaför ve güzellik salonlarının ülke genelinde haftanın bir günü kapalı olması kararını aldı. Bu uygulama 1 Temmuz'da yürürlüğe girdi ve valilikler tarafından belirlenen günlerde işletmelerin kapalı olup olmadığı denetlenmeye başlandı.

İstanbul Berberler Odası Başkanı Şükrü Akyüz, İstanbul'daki berberlerin pazar günleri kapalı olacağını açıkladı. Akyüz, bu kararın berberler için sevindirici olduğunu belirterek, "Bakanlığın duyarlı yaklaşımıyla birlikte bu düzenleme artık yasal zemine oturdu. Esnafımızın büyük çoğunluğu, hafta tatilinin pazar günü olmasını istediğini bizlere iletti." şeklinde konuştu.

PAZAR GÜNLERİ KAPALI OLACAK

Berberlerin artık bir gün dinlenerek daha dinç olabileceklerine dikkat çeken Akyüz, "Esnafımız önceki düzenlemelerde eşlerine ve çocuklarına zaman ayıramıyordu. Bu düzenlemeyle bu beklenti karşılanmış oldu. Valiliğin desteğiyle İstanbul'da pazar günleri berberler kapalı olacak." dedi.

HAKSIZ REKABET SONA ERDİ

Ankara Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sezayi Kara da benzer şekilde, Ankara'da berberlerin artık pazar günleri kapalı olacağını duyurarak, "Bu kararı bekliyorduk. Çoğu berber zaten pazar günleri kapatıyordu ama bu kurala uymayanlar da vardı. Bakanlığın düzenlemesiyle haksız rekabet engellenmiş oldu." şeklinde değerlendirmede bulundu.

DAHA VERİMLİ OLACAK

Kara, yapılan görüşmeler sonucunda valilikle pazar günü berberlerin kapalı olmasının uygun olduğunu belirtti ve esnafın bu karardan memnuniyet duyduğunu ifade etti. Berberlerin haftanın diğer günlerinde normal çalışmalarına devam edeceğini vurgulayan Kara, "Dinlenme fırsatı bulan berberlerimiz daha verimli çalışacak. Düzenlemeyle birlikte ailelerine ve sevdiklerine daha fazla zaman ayırabilecekler." şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.