600 bin sözleşmelinin beklediği gün geldi! Kabine Toplantısı bugün gerçekleşecek

600 bin sözleşmelinin beklediği gün geldi! Kabine Toplantısı bugün gerçekleşecek

600 bine yakın sözleşmeliye kadro için geri sayım başladı. Bugün Beştepe'de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında kabine toplantısı gerçekleşecek. Toplantıda konuşulacak en önemli konulardan biri olan sözleşmeliye kadro beklentisi masaya gelecek.

MHP lideri Devlet Bahçeli''nin "Ücretli öğretmen kalmamalı, hepsi kadroya geçirilmelidir" tepkisi sonrası  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin''in "Kamudaki tüm sözleşmeli personeli kapsayan düzenleme pazartesi gün ele alınacak" sözleri 600 bine yakın sözleşmeli personele  umut oldu.
Sözleşmeliye kadro için geri sayım başladı. 4A kadrosuna geçmek için ''kadro'' haberlerini takip eden 4B''li yüz binlerce çalışan bugün çıkması muhtemel kritik kararı bekliyor.

Kamuda çalışan 600 bine yakın sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi için tüm gözler Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısına çevrildi. Beklenen düzenleme gerçekleşirse; KPSS puanına göre istihdam edilen ancak sözleşmeli statüsünde bulunan memurlar 4B kadrolarında görev yapıyor. Bu sözleşmeli memurlar değişiklik ile 4A kadrolarına yani memur kadrolarına geçmiş olacak. Bu geçiş ile birlikte sosyal ve mali haklar da değişecek.

Kasım ayının son Kabine Toplantısı''nda başta sözleşmeliye kadro olmak üzere pek çok sorun ele alınacak, İşte ele alınacak başlıca konular; 

EYT''nin kimleri kapsayacağı, borçlanma ve yaş kriterlerine ilişkin gerçekleştirilen çalışmalarda gelinen son durum değerlendirilecek.

Fahiş fiyat uygulaması yapan marketler başta olmak üzere ticaret alanında önemli yatırımlar.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.