90 bin taşeron işçinin kadro sorununa çözüm yolda

90 bin taşeron işçinin kadro sorununa çözüm yolda

Kamuda kadro bekleyen 90 bin taşeron işçi kadro bekliyor. Taşeron işçilerin kadroya alınmasıyla ilgili açıklama Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’den geldi. Bilgin önümüzdeki dönem kamuda çalışan taşeron işçilerinin sorununu çözüme kavuşturacaklarını söyledi.

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin ''Esas işleri kamuda kamu işçilerinin yapması lazım. Taşeron işçiliğine son verecek şekilde düzenlenmesi gerektiğine inanıyorum. Bu işte önce kamudaki, KİT’lerdeki taşeronları planladık. Diğerlerini çalışırken bu dosya önümüzde kaldı. Çalışmamızın büyük bir kısmını tamamladık. Diğerlerini de tamamlayacağız inşallah seçimden sonra. Seçimden sonraya kalır diye düşünüyorum. Çözeceğimiz konulardan birisi bu.'' dedi.

TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay''ın geçtiğimiz günlerdeki açıklamalarına göre Bakan Bilgin için, ''Cumhurbaşkanının yaklaşımı iyi olduğu için Çalışma Bakanlığına talimat verdi, şimdi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile görüşeceğiz. Seçimden evvel 700 bin işçinin kamu sözleşmesinin bitmesini istiyoruz'' dediği aktarıldı. Atalay, geçiçi işçi, kamu sözleşmesi ve taşeron işçilerin kadro geçmesi konularının yer aldığının altını çizdi.

BAKAN BİLGİN’İN AÇIKLAMALARI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin “Her bir dosyayı çözerek ilerliyoruz. Bu dosyaların birçoğunu çözdük. Önümüzde çözülecek dosyalar var. Mesela taşeron işçiler meselesi var, onu sonuçlandıramadık ama çözeceğiz. Önümüzdeki dönemde de biz varız. Bizim hükümetimiz çözecek. Sosyal devlet politikaları devam edecek Türkiye’de” ifadelerini kullandı.

Bilgin''in taşerona kadro düzenlemesine ilişkin açıklaması şu şekilde,

''Taşeron meselesine ilişkin de “Öncelikle bizim hükümetimiz döneminde KİT’lerde yaklaşık 800-900 bine yakın taşeron kadroya geçmiş vaziyetteydi. Oradan kalan 80 bin kişi var, onlarla ilgili çalıştık ama onların dışında da yeni taşeron işletmeler var. Yani esas işe ait olan bütün hizmetlerin kamuda kamunun yapması gerekir.'' diye konuştu.

''Taşeron geçici bir şey için alınır'' diye ifadelerini sürdüren Bilgin, ''Esas işleri kamuda kamu işçilerinin yapması lazım. Taşeron işçiliğine son verecek şekilde düzenlenmesi gerektiğine inanıyorum. Bu işte önce kamudaki, KİT’lerdeki taşeronları planladık. Diğerlerini çalışırken bu dosya önümüzde kaldı. Çalışmamızın büyük bir kısmını tamamladık. Diğerlerini de tamamlayacağız inşallah seçimden sonra. Seçimden sonraya kalır diye düşünüyorum. Çözeceğimiz konulardan birisi bu.'' diye konuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.