900 bine yakın kişi icra takibine alındı! Yüzbinlerce aile kara kara düşünüyor

900 bine yakın kişi icra takibine alındı! Yüzbinlerce aile kara kara düşünüyor

Bankalar Birliği Risk Merkezi verilerine göre, 2024 Haziran'ında borcu nedeniyle takibe alınan vatandaş sayısı rekor kırdı.

Pek çok vatandaşın kredi kartı borçları alarm veriyor. Bankalar Birliği Risk Merkezi verilerine göre, 2024 Haziran'ında borcu nedeniyle takibe alınan vatandaş sayısı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 43 artarak 890 bin 595'e ulaştı.

ENFLASYONUN ETKİSİYLE BORÇLAR KATLANDI

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, yaptığı açıklamada, artan enflasyonun vatandaşları kredi kartı borçlarına sürüklediğini belirtti. Bakırlıoğlu, "Yurttaş, borçsuz nefes bile alamaz hale geldi. Bu gidişle pandemi dönemini bile arayacağız" dedi.

0x0-aile-destek-programi-odeme-tarihleri-2023-aile-destek-programipaketi-ne-zaman-ve-ne-kadar-yatacak-1680757795663.webp

BATIK KREDİLERDE REKOR ARTIŞ

Bakıroğlu, bankaların vadesinde tahsil edemediği için icra takibine aldığı batık krediler de önemli ölçüde arttığını söyledi. Bakıroğlu, “Ocak 2024'ten bu yana batık kredilerde yaklaşık 55,5 milyar lira büyüme yaşandı. Vatandaşların faizleri ve icra masrafları hariç 128 milyar liraya yakın icralık kredi borcu bulunuyor” ifadelerini kullandı.

kapak-134846.jpg

KREDİ HACMİ DE HIZLA BÜYÜDÜ

Bireysel kredi ve kredi kartı borçları, 26 Temmuz - 9 Ağustos arasında 62,2 milyar lira daha artarak 3,4 trilyon liraya yükseldiğini Bakıroğlu söyledi. Bakıroğlu, “Kredi hacmi ise 103 milyar lira genişleyerek 14,24 trilyon liraya ulaştı.Yüksek faiz oranlarına rağmen enflasyon karşısında çaresiz kalan vatandaşlar, çözümü kredi ve kredi kartlarında arıyor. Ancak bu durum, borç batağına saplanmalarına neden oluyor” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.