Bir kutu kitap 40 bin TL! ‘Gel de bu ülkede yaşa’

Bir kutu kitap 40 bin TL!  ‘Gel de bu ülkede yaşa’

Özel okullarda yaşanan fahiş fiyat artışları, velileri çileden çıkarıyor. Öyle ki bir kutu kitabın fiyatı 40 bin TL'ye kadar geldi.

Özel okullarda yaşanan fahiş fiyat artışları, velileri çileden çıkarıyor. Sosyal medyada paylaşılan bir fotoğraf, durumu gözler önüne serdi: Bir özel okul öğrencisinin tüm ders kitaplarının yer aldığı kutu, tam 40 bin TL'ye satıldığı iddia edildi.

Bu paylaşım, velilerin özel okullardaki yüksek maliyetlere yönelik tepkilerini alevlendirdi. Özellikle kitap fiyatları, geçen yıla göre yüzde 300'e varan artışlarla velilerin bütçesini zorluyor. Birçok veli, bu durumun kabul edilemez olduğunu belirterek, özel okulların fiyat politikalarını eleştirdi.

bir-kutu-kitap-40-bin-tl.webp

"BİR KUTU KİTAP 40 BİN TL" PAYLAŞIMI SOSYAL MEDYAYI SALLADI

Sosyal medyada hızla yayılan paylaşım, binlerce yorum aldı. Veliler, özel okulların bu kadar yüksek fiyat belirlemesinin haksızlık olduğunu belirtirken, öğretmenlerin maaşlarının da bu oranda artıp artmadığını sorguladı. Bazı kullanıcılar ise, devlet okullarında bile benzer sorunların yaşandığını ve özel eğitim kurumlarının kendi bastırdıkları kitapları velilerine satmaya zorladığını iddia etti.

Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, konuya dair şu açıklamada bulundu;

"Özel eğitim kurumları ilköğretim sisteminde bedava olmasına rağmen adeta baskıyla tüm öğrenci velilerine kendi bastırdıkları özel kitapları satıyorlar"

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.